VREMEPLOV: Tinejdžerka Jelena i šatirani Janko kao šampioni Australijan opena!

Godina je 2001, kada je tadašnja Jugoslavija dobila dva juniorska šampiona. Zahvaljujemo Milanu Ninoviću na ustupljenom materijalu i nadamo se da će Srbija uskoro opet imati šampione na Gren slemu

  • 2

Boravak u Melburnu Telegrafu se višestruko isplatio. Ako ne zbog svih priča, intervjua i fotografija zbog kojih ste dolazili na naš portal, onda samo zbog ove fotografije, koja će, verujemo, izazvati osmeh i dvoje uslikanih.

Našem reporteru Petru Milinkoviću fotografiju za sva vremena, koja će podsećati na period kada je teniska Srbija počela da ustaje, dao je gospodin Milan Ninović, u želji da narod u Srbiji vidi kako je sve počelo sa šampionskim peharima današnjih teniskih uzdanica Srbije.

Nije teško pogoditi da su na slici Janko Tipsarević i Jelena Janković. Godina je 2001, kada je tadašnja Jugoslavija dobila dva juniorska šampiona. Oni su zagrljeni pozirali posle osvojenih juniorskih titula na Ozi openu.

Janko, koji je pre nekoliko dana dobio ćerkicu Emili, pre 13 godina igrao je tenis od koga se plašila planeta juniorskih igrača. U finalu, tada šatiran sa sto boja, Janko je pobedio Tajvanca Džimija Vanga (ili Vang Ju Cua) 3:6, 7:5, 6:0.

Podigao je pehar namenjen najboljem junioru Australijan opena i najavio veliku karijeru, koja ga je desetak godina kasnije dovela do osmog najboljeg tenisera planete.

S druge strane, Jelena koja je rano jutros eliminisana u osmini finala Australijan opena, tog januara 2001. nadigrala je takođe danas poznatu Sofi Arvidson, sa ubedljivih 6:2, 6:1.

Jelenina karijera se kasnije razvila u vrhunsku, a postala je jedna od tri teniserke planete koja je bila svetski broj jedan i kao juniorka i kao seniorka (2008. godine).

Nadamo se da će fotka postati hit na mrežema narednih dana. Pitanje je da li će Srbija ovako nešto ponovo imati. Danas velika teniska Srbija počela je da se razvija pre više od decenije.

Sportske vesti iz zemlje i sveta možete pratiti i na našoj Fejsbuk stranici Telegraf Sport!

Takode nas možete pratiti i na našem Tviter nalogu @TelegrafSport

(Izveštač Telegrafa iz Melburna: Petar Milinković / Dom zdravlja Doktor Ristić)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA