JELENA: Ana je favorit turnira, ja svoju šansu nisam iskoristila!

Osma teniserka sveta iskoristiće pauzu između turnira da ispravi greške u svojoj igri *Ana ima dobre šanse za finale, svaka joj čast za pobedu protiv Serene

  • 1

Srpska teniserka Jelena Janković završila je učešće u osmini finala Australijan Opena posle poraza od Simone Halep! Velika prilika da se ostvari uspeh na početku sezone je propuštena, zbog čega je Jankovićeva dodatno bila utučena.

Na konferenciji za novinare osma teniserka sveta ocenila je prvi gem trećeg seta kao odlučujući.

- Presudan je bio početak poslednjeg seta. Ipak kada gledamo ceo meč i u prvom setu sam imala gem loptu za izjednačenje na 5:5. Laku loptu nisam iskoristila, a da jesam bila bi drugačija priča. Ipak to me nije zaustavilo i prezadovoljna sam igrom u drugom delu igre. Prvi gem trećeg seta je bio izuzetno naporan, ne znam iz kog razloga nisam imala snage za dva vezana poena, umorila sam se - rekla je Jankovićeva i dodala:

- Morala sam malo da brzam u tim trenucima, jer sam već dobila opomenu od sudije, pa nisam želela da poen pripadne njoj zbog odugovlačenja. Posle sam se povukla metar iza linije, ostavila sam joj ceo teren što je bila greška - rekla je osma teniserka sveta.

- Loše sam igrala u presudnim poenima. Nisam prilazila lopti, udarala sam ramom. Kada mi neko da priliku, a ja je ne iskoristim šta mogu da očekujem - zapitala se Jankovićeva.

Posle ispadanja sa prvog Gren slema u sezoni Jankovićeva će pokušati da ispravi neke stvari u svojoj igri.

- Tokom turnira ne može da radite na određenim stvarima, servisu, riternu. Igram tek Dohu i Dubajiu i do tada ću trenirati - rekla je Jankovićeva i ocenila da Ana ima dobre šanse da dođe do finala:

- Svaka čast Ani za pobedu protiv Serene! Sada kada je ispala Šarapova, Ana je uz Li Na i Azarenku jedan od favorita za titulu. Želim joj svu sreću - zaključila je Jankovićeva.

Sportske vesti iz zemlje i sveta možete pratiti i na našoj Fejsbuk stranici Telegraf Sport!

Takođe nas možete pratiti i na našem Tviter nalogu @TelegrafSport

(Izveštač Telegrafa iz Melburna: Petar Milinković / Dom zdravlja Doktor Ristić)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA