Partizan slavio prvi put u Zadru!

Poslednji meč 17. kola ABA lige odigran je u dvorani "Krešimir Ćosić" između srpskog šampiona i poslednje ekipe na tabeli, a crno-beli su slavili rezultatom 64:56

  • 9

Partizan je bio u očajnoj šuterskoj formi u Zadru, tokom većeg dela meča prepustio dominaciju u ofanzivnom skoku hrvatskoj ekipi. Ipak se srpski i regionalni šampion provukao i po prvi put trijumfovao u dvorani "Krešimir Ćosić" od 2006. godine. U poslednjem meču 17. kola ABA lige, crno-beli su slavili nad Zadrom rezultatom 64:56 (15:19, 11:15, 21:17, 17:4), najviše zahvaljujući igri u poslednjoj četvrtini.

U toj deonici domaći nisu bili ni upola efikasni kao tokom prethodna tri perioda, a ključno je bilo sedam poena Milenka Tepića, kojima je izboren preokret. Pobedi Partizana kumovala su slobodna bacanja, koje je šampion šutnuo 40 puta (a pogodio 27). Zadar je u poslednjih deset minuta postigao svega četiri poena!

Najefiasniji u Partizanu je bio Žofri Lovernj sa 16 poena (3/3 za dva, 1/1 za tri, 7/10 sa penala), uz sedam skokova. Terens Kinsi nije imao svoje šutersko veče, jer je od svojih 14 poena devet postigao sa penala (3/9 za dva), ali je Amerikanac upisao četiri asistencije, tri ukradene lopte, pet skokova i dve blokade. Bogdan Bogdanović je meč završio sa 11 poena, a Milosavljević Dragan sa devet.

Na drugoj strani je najbolji bio Batur sa 13 koševa, dok su Sobin i Šutalo zabeležili po 11.

Zadrani su od početka vladali u segmentu igre koji krasi crno-bele, a to je ofanzivni skok. Posle početnih promašaja na obe strane, domaći su uglavnom bili u blagoj prednosti. Prva četvrtina se posebno odužila zbog velikog broja faulova, tako da se često išlo na liniju slobodnih bacanja.

Sviran je i nesportski faul Musliju, a nedugo zatim i tehnička greška Dijanu zbog prigovora. Domaći potom prave seriju od 9:0 za rezultat 17:9, koja je prekinuta zahvaljujući Kinziju i Bogdanoviću, koji su bili precizni sa linije penala.

Delovalo je da će posle neubedljive uvodne četvrtine Partizan pritisnuti gas, pogotovo posle miniserije Bogdanovića 5:0, koji je ubacio prvu trojku iz trećeg pokušaja, a potom i efektno završio kontru. Međutim, trojka Ramljaka sa velike udaljenosti, slična onoj koju je Lorens ubacio u prvoj deonici, najavila je seriju od 7:0.

Na to su gosti odgovorili dvema trojkama, Milosavljevića i Lovernja.

Usledila je i tehnička greška trenera Vujoševića zbog prigovora sudijama iz Slovenije, ali to domači nisu iskoristili.

Ipak, ređali su se promašaji Kinzija, Milosavljavića, Milutinova, pa su raspoloženi domaćini u finišu posle lakog zakucavanja Ramljaka i trojke Butura stigli do nove najveće prednosti na meču, s kojom se i otišlo na odmor - 35:26.

Crno-beli su za čitavo poluvreme pogodili tek sedam od 22 šuta iz igre, i izgubili devet lopti. Milosavljević je ubacio samo jednu trojku, dok je Kinsi iz igre šutirao 0/6.

Partizan je napravio novu seriju na meču od 7:0, ali je prekinuo Šutalo trojkom. Nalet crno-belih zaustavio je Đorđe Gagić, koji dobija tehničku grešku, ukupno treću na meču.

Zadrani održavaju svoju prednost, i tek u 27. minutu Kinsi pogađa iz igre. Zahvaljujući realizaciji kontri, crno-beli ipak uspevaju da sa rezultatskim minusom od pet poena ode na odmor pred odlučujuću deonicu.

Tepić je upravo sa pet uzastopnih poena izborio egal posle dužeg vremena (52:52) i najavio neizvesnu završnicu.

Gagić je polovičnim učinkom sa penala doneo prvo vođstvo crno-belima, a novim poenima Sobina je nastavljena rezultatska klackalica. Zadrani su sve više pravili nesmotrene faulove posle protaćenih napada, pa su crno-beli sa penala uspeli da povedu 57:54. Od tog trenutka se igra domaćih potpuno raspala, a beogradska ekipa je svesrdno prihvatila to kao poklon za prvo slavlje u dalmatinskom gradu posle dugo godina.

Naredni meč Partizan igra protiv MZT-a u "Pioniru", u ponedeljak 27. januara od 20.30 sati.

ABA liga, 17. kolo

Subota

Radnički – Igokea 82:67

Krka – Mega Vizura 80:65

MZT – Cedevita 81:75

Cibona – Budućnost 65:55

Široki – Solnok 76:66

Nedelja

Crvena zvezda – Olimpija 87:62

Ponedeljak

Zadar – Partizan 56:64

TABELA: Crvena zvezda 14-3, Partizan 13-4, Cedevita 13-4, Budućnost 11-6, Cibona 11-6, Igokea 9-8, MZT 7-10, Krka 7-10, Radnički 7-10, Mega 6-11, Olimpija 6-11, Solnok 5-12, Zadar 5-12, Široki 5-13.

Sportske vesti iz zemlje i sveta možete pratiti i na našoj Fejsbuk stranici Telegraf Sport!

Takode nas možete pratiti i na našem Tviter nalogu @TelegrafSport

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Cg

    20. januar 2014 | 20:07

    Prvih 5 komentara,navijaci nepostojeceg kluba..Kako volim kad prate evropskog sampiona ,dugogodisnjeg ucesnika euroleague,i najtrofejniji klub Srbije . Hvala Vam

  • reza

    20. januar 2014 | 19:53

    Bravo partizaneee !!!

  • grobar do koske

    20. januar 2014 | 21:13

    GDE SU MI KOMENTARI,NISAM VREDJAO VISE NEGO ONI NAS !!!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA