FIFA zapretila Brazilcima da će oduzeti utakmice gradu domaćinu Mundijala!

Generalni sekretar FIFA uputio je poslednje upozorenje organizatorima da ubrzaju radove na stadionu u Kuritibi ili će ovaj grad ostati bez utakmica Svetskog prvenstva

  • 1

Brazilski grad Kuritiba rizikuje da ostane bez organizacije utakmica Svetskog prvenstva 2014. godine zbog kašnjenja radova na izgradnji stadiona, izjavio je generalni sekretar Međunarodne fudbalske federacije, Žerom Valke.

On je prilikom posete gradu na jugu Brazila naglasio da je takva solucija moguća ukoliko ne bude napravljen značajan korak u napredovanju radova.

- Mi ne možemo da organizujemo utakmicu bez stadiona, ovo je dostiglo kritičnu tačku. Ne samo da kasni izgradnja, već nisu ispunjeni neki od rokova utvrđenih od strane FIFA. Ne znači da stadion mora da bude gotov do 18. februara, ali jednostavno želimo da vidimo da je ostvaren napredak u vreme sledeće posete delegacije FIFA - rekao je Valke.

Grad Kuritiba, u brazilskoj državi Parana, određen je za domaćina četiri utakmice grupne faze Mundijala, uključujući susret između branioca titule Španije i selekcije Australije. Fudbalsko prvenstvo sveta u Brazilu na programu je od 12. juna do 13. jula.

Sportske vesti iz zemlje i sveta možete pratiti i na našoj Fejsbuk stranici Telegraf Sport!

Takođe nas možete pratiti i na našem Tviter nalogu @TelegrafSport

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA