Mančester Siti prvi finalista Liga kupa, čeka se Junajted (VIDEO)

"Građani" su i pre ove utakmice obezbedili plasman u finale, jer su i u prvom meču ubedljivo trijumfovali, a sada su samo potvrdili svoju nadmoćnost. Golman Vest Hema, Jaskelainen, još dugo će pamtiti Alvara Negreda koji mu je za 180 minuta dao pet golova

  • 0

Fudbaleri Mančester Sitija plasirali su se u finale Liga kupa Engleske, jer su i u revanš meču savladali ubedljivo Vest Hem 3:0. Ponovo je Alvaro Negredo bio koban po londonske "čekićare", pošto im je u ovom dvomeču dao ukupno pet golova.

Pitanje ko će proći iz ovog polufinalnog para i boriti se za trofej na "Vembliju" bilo je rešeno još posle prvog meča, kada su "građani" demonstrirali silu i pobedili sa 6:0, ali trener "građana" nije želeo da ništa prepušta slučaju i u startnu postavu uvrstio nekoliko standardnih prvotimaca. Španski reprezentativac Negredo je već posle 180 sekundi doneo prednost svom timu.

Dvadesetak minuta kasnije oporavljeni Serhio Aguero je povisio na 2:0, da bi ponovo na scenu stupio Španac i svojim drugim golom na utakmici zapešatio sudbinu Vest Hema. Srpski reprezentativac Matija Nastasić odigrao je svih 90 minuta za svoj tim, dok je Aleksandar Kolarov ušao na teren sa klupe za rezervne igrače. Trebalo bi pomenuti da je šansu na ovom meču dobio i Stevan Jovetić, koga zbog povrede dugo nije bilo u timu Mančester Sitija.

Drugi polufinalni par čine Sanderlend i Mančester junajted odigraće svoj revanš meč u sredu, a u prvoj utakmici na "Old Trafordu" je bilo 2:1 za "crne mačke".

Finale će se igrati 2.marta 2014. godine na "Vembliju".

Sportske vesti iz zemlje i sveta možete pratiti i na našoj Fejsbuk stranici Telegraf Sport!

Takođe nas možete pratiti i na našem Tviter nalogu @TelegrafSport

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA