DRAMATIČAN VIDEO: Vozača s Dakara našli u pustinji, za spasioca mislio da mu je otac!

Španskog vozača Enrikea Martija Fliksa organizatori su pronašli golog, potpunog dehidriranog usred pustinje, kako halucinira, jednom rečju - u potpunoj agoniji

  • 6

Neverovatna vest stiže iz Argentine nekoliko dana po završetku Dakar relija! Španski motociklista Enrik Marti Fliks pronađen je u pustinji potpuno izgubljen i u delirijumu. Ovo je još jedna činjenica koja pokazuje koliko je opasna i teška ova trka i koliko svi učesnici, ali i posmatrači ugrožavaju svoje živote.

Posle tri smrtna slučaja u ovogodišnjem izdanju relija, kada su živote izgubili belgijski vozač i dvojica novinara, nova drama se desila, ali na svu sreću, nije bilo tragičnog ishoda. Španskog vozača pronašli su organizatori golog, potpunog dehidriranog u sred pustinje, sa halucinacijama, jednom rečju - u potpunoj agoniji, čak je jednog od spasilaca nazvao "Tata".

- Nije imao odeće na sebi, oči su mu se kretale u raznim pravcima, vikao je trčeći kroz pesak. Potpuno je bio izgubljen - kaže Pablo Paskval, argentinski vozač koji se našao na licu mesta.

Organizatori su ocenili ovogodišnji Dakar bio jedan od najtežih i najopasnijih do sada, jer su pored ostalih opasnosti koje vrebaju i temperature vazduha bile ogromne.

Podsetimo, na ovoj surovoj trci učestvovao je i srpski motociklista, Gabor Sagmajster koji je zabeležio najbolji rezultat otkad je počeo da se takmiči na Dakar reliju.

Sportske vesti iz zemlje i sveta možete pratiti i na našoj Fejsbuk stranici Telegraf Sport!

Takođe nas možete pratiti i na našem Tviter nalogu @TelegrafSport

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • dexter

    24. januar 2014 | 15:04

    Jadan čovek! A ovi pederu ga još snimaju, šta su očekivali da bude normalan i obučen u odelu sa kravatom u piceriji??

  • apokalipsa

    24. januar 2014 | 15:53

    Bas tako i ja pomislih sta ga sad tu ispitujes sklanjaj ga sa sunca

  • Sasa

    24. januar 2014 | 16:20

    Svako normalan mu to ne bi radio, podsmejavao.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA