VUJOŠEVIĆ: Nisam kriv za povrede mojih igrača!

Trofejni strućnjak Partizana odgovorio na prozivke i istakao da nije kriv za to što su tri njegova igrača doživela istu povredu ukrštenih ligamenata

  • 17

Trener Partizana Duško Vujošević istakao je da nije kriv za česte povrede njegovih košarkaša, a poslednja u nizu je svakako ona Dragana Milosavljevića za kojeg je sezona završena. Pre njega povredu ukrštenih ligamenata zaradili su Davis Bertans i Leo Vesterman, a mnogi prst upiru u trofejnog stručnjaka crno-belih.

Poslednji u nizu jeste doktor Vladimir Galetić koji je istakao da je trener Partizana krivac za česte povrede njegovih igrača, kao i gde greši prilikom oporavka. Međutim, Vujošević se ne slaže s njim.

- Znam da sada ima mnogo dušebrižnika i zlonamernika koji pokušavaju da izvrše 'analize', ali i dobronamernih koji nisu ravnodušni. Povrede su nažalost sastavni deo sporta. Uvek sam govorio da dobar trening smanjuje rizik od povreda. Veliki broj utakmica, naporan ritam takmičenja, mnogo ne baš idealno organizovanih putovanja sigurno da multiplikuju rizik od povrede - rekao je Vujošević za Novosti i dodao:

- Ali kod rupture prednjih ukrštenih ligamenata, kao i kod loma ruke dolazi do sticaja nesrećnih okolnosti, odnosno do udara pod određenim uglom. Sigurno da je i prethodni kontakt sa Ohajonom u prvom poluvremenu bio inicijalna kapisla.

Kao logično, nameće se i pitanje treninga s obzirom na povede Vestermana, Bertansa i Milosavljevića?

- Navešću vam dva primera. Prvi, setite se, pre izvesnog vremena, Janis Berzinš je dovođen u vezu sa Partizanom. Mesec dana pošto je bilo izvesno da neće doći, mladom Letoncu su stradali ligamenti. Zamislite samo da je kojim slučajem došao kod nas šta bi se pričalo - rekao je Dule i nastavio:

- Drugi je Derik Rouz. Taman kada se oporavio od povrede jednog kolena, stradalo je drugo. Da li stvarno mislite da je, uz svu nauku koju poseduje američka medicina, preterao sa napornim treninzima? U pitanju je nesrećni momenat. Zato, pustite te priče onih koji žele da drže „časove anatomije'' - jasan je bio trener Partizana za kraj.

Sportske vesti iz zemlje i sveta možete pratiti i na našoj Fejsbuk stranici Telegraf Sport!

Takođe nas možete pratiti i na našem Tviter nalogu @TelegrafSport

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • grobar do koske

    26. januar 2014 | 00:59

    DUSEBRIZNICIMA I ZLONAMERNICIMA PORUCUJEM-SMRT FASIZMU SLOBODA PARTIZANU !!! PARTIZAN NAJVECI BREND SRBIJE !!!

  • grobar do koske

    26. januar 2014 | 01:21

    Drzava je kriva! PARTIZAN NAJGORI LIGAMENTI SRBIJE!!!

  • FADILJ VOKRI DO KOSKE

    26. januar 2014 | 04:37

    Komplexu jedan ne glumi trenera i ne maltretiraj dobre igrace koje imas unistices im karijere!imao si csk-a u rukama sa budzetom od 60-70 miliona kako ti kazes pa si ih osramotio!!NEZNALICE!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA