STANISLAS VAVRINKA: Čovek koji je hteo da žrtvuje brak zbog karijere!

Čovek o kome trenutno govori ceo svet ostvario je svoj najveći teniski uspeh u karijeri, o kome je sanjao od malih nogu. Evo zanimljivosti iz njegovog života

  • 2

Nema sumnje, Stanislas Vavrinka zadivio je ceo svet, pobedama nad Novakom Đokovićem i Rafaelom Nadalom i osvajanjem Australijen opena. Tenisera za koga kažu da je najavio možda i kraj vladavine "velike četvorke" imaće priliku da vidi i srpska publika, kada za vikend bude gostovao u Novom Sadu sa reprezentacijom Švajcarske u prvom kolu Dejvis kupa, protiv Srbije.

Ne zna se mnogo o privatnom životu novog svetskog broja tri, pošto je u rodnoj zemlji uvek bio u senci legendarnog Rodžera Federera, a svetskim medijima su bili mnogo zanimljiviji Đoković, Nadal i Mari. Međutim, sada će verovatno sve svetske novine, sajtovi i televizije kroz lupu posmatrati privatnost nove zvezde "belog sporta".

Mi smo odlučili da vam predočimo nekoliko činjenica o popularnom "Stenimalu", kako bi što bolje upoznali pobliže čoveka o kome danas govore svi.

Za razliku od mnogih uvreženih mišljenja da je Stanislas Vavrinka Švajcarac litvanskog porekla, on u stvari ima poljske korene u sebi. Njegov otac je Nemac, koji u sebi ima Češke krvi, ali teniser svoje prezime duguje svom pradedi koji potiče iz dela oko poljske granice.

Najveću zahvalnost za svoje sadašnje uspehe mogao bi da duguje rođenom bratu, Džonatanu, koji je teniski trener i zbog koga se posvetio ovom sportu, kada je imao osam godina. Koliko je želeo da se posveti tenisu govori i to da je sa 15 godina napustio školu, kako bi mogao da se usredsredi na treninge u potpunosti, ali je ipak vanrednim učenjem uspeo da je završi.

Njegov privatni život je možda najviše obeležio brak sa TV voditeljkom i bivšim modelom Ilham Vilud, koju je oženio krajem 2009. godine i sa kojom je dobio devojčicu Aleksiju sledeće godine. Ono što je najviše intrigantno jeste i svedočanstvo možda o tome koliko je "Sten d men" u stvari želeo da uspe u tenisu, da je hteo da žrtvuje svoj brak zbog karijere.

Naime, Vavrinka je u septembru 2011. godine posle povratka sa meča u Dejvis kupu, rekao svojoj ženi da bi želeo da se njih dvoje rastanu, kako bi pokušao da spase svoju tenisku karijeru, jer mu je prema njegovom mišljenju ostalo još samo pet godina igranja na vrhunskom nivou.

Prema njenim rečima on je samo došao kući, saopštio joj to, spakovao svoje stvari i iselio se iz porodičnog doma. Da stvar bude još i gora, po nekim forumima na internetu se mogu naći i spekulacije da je Švajcaracu zapala za oko koleginica Elena Vesnina, prelepa ruska teniserka.

Čitavu stvar su dodatno podgrejale fotografije sa zajedničkog krstarenja tokom boravka u Portugaliji za vreme svetske turneje ATP-a. No, ipak sve glasine su pale u vodu kada se, u međuvremenu, sveži osvajač Gren slema pomirio sa svojom suprugom i vratio zajedničkom životu, nakon čega i rezultati su počeli da bivaju sve bolji, a posle osvajanja prve Gren slem titule u karijeri, on se zahvalio njima.

Koliko je shvatio da mu je porodica važna u životu i karijeri govori i to da je istetovirao ime i otiske šake svoje ćerke na torzou, a kada se govori o njegovim tetovažama, svi kažu da švajcarski teniser ima na svojoj ruci urađen najlepši i najbolji citat među svim sportistima na svetu. U pitanju je rečenica irskog pisca, Semjuela Beketa.

"Ikada pokušao. Ikada pao. Nema veze, pokušaj ponovo. Padni opet, ali padni bolje"

Vavrinka je postao poznat na ATP turu na početku svoje karijere i po figurici Homera Simpsona, koja mu je bila neka vrsta amajlije i koju je nosio svuda sa sobom i fotografisao ga sa drugim teniserima, a te fotografije je često kačio na svojim profilima na društvenim mrežama.

Tako su sliku sa čuvenim Homerom imali i Rafael Nadal, Novak Đoković, Rodžer Federer... Nažalost, njegov talisman je nestao bez obajšnjenja, a on je morao da pronađe zamenu za njega. Tako je za svoj zaštitni simbol uzeo jedan od brendova njegove domovine, kravu.

Na kraju trebalo bi pomenuti da je treći igrač na ATP listi velika pristalica bezbednosti u saobraćaju i sigurnosti vozača, pa je tako organizovao akciju kako bi učinio ulice u svom rodnom gradu Sen Bartelemiju, bezbednijim, a slogan akcije je bio "200 kilometara na sat, samo kad serviraš".

Sportske vesti iz zemlje i sveta možete pratiti i na našoj Fejsbuk stranici Telegraf Sport!

Takođe nas možete pratiti i na našem Tviter nalogu @TelegrafSport

(U. Marjanović)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA