NBA: Sparsi prvi put u seriji poraza, Memfis iznenadio Portland (VIDEO)

Posle poraza od Majamija, San Antonio poklekao i pred Hjustonom. Portland izgubio kod kuće od Memfisa, Indijana promašivala ali savladala Lejkerse

  • 0

Memfis je na gostovanju iznenadio Portland, trenutno treću najbolju ekipu Zapadne konferencije NBA lige (98:81). Grizliji po osmi put u prethodnih devet utakmica nisu dozvolili protivniku da postigne 100 poena.

Gosti su imali vođstvo od deset razlike, a potom su u finišu treće četvrtine stigli do +24, što je bio i preloman momenat u "Moda centru". Zek Rendolf je bio najefikasniji sa dabl-dabl učinkom od 23 poena i deset skokova, dok je Majk Konli upisao 19 poena i sedam asistencija.

Trejlblejzerse je predvodio sjajni Lamarkus Oldridž sa 27 poena i 16 skokova, ali to nije bilo dovoljno da ekipa izbegne drugi poraz u nizu.

Po prvi u sezoni je dva poraza vezao San Antonio, kom definitvno ove sezone ne leže Rokitsi. Posle poraza od Majamija, i Hjuston je, bez Džejmsa Hardena, kod kuće savladao Sparse 97:90.

Pobednički trio za četvrtu pobedu u pet utakmica u "Tojota centru" činili su Dvajt Hauard (23 poena i 16 skokova), Terens Džons (21 poen) i Džeremi Lin (18 poena i osam asistencija).

Kod Sparsa je rekord sezone ostvario Boris Diao sa 22 poena i 11 skokova, dok je Tim Dankan ubacio 12 poena i upisao 14 skokova. Sparsima je ovo prva utakmica posle čak 16 na kojoj nisu uspeli da zabeleže 100 poena.

Hjuston je sada u seriji 3:0 ove protiv San Antonija, što se poslednji put desilo u sezoni 1996/97, kada je na klupi ekipe iz Teksasa sedeo Greg Popovič.

Pobednik je rešen u finišu utakmice kad su domaći napravili seriju 11:0.

- Mislim da smo u odbrani odradili pristojno, kontrolisali smo utakmicu jako dugo, a onda su nam samo umakli - rekao je veteran Dankan posle utakmice.

Indijana je očekivano nadigrala Los Anđeles Lejkerse 104:92. Iako Pejsersi nisu bili u prepoznatljivom izdanju, odigrali su dovoljno kvalitetno da u "Stejpls centru" nanesu poraz Lejkersima, ukupno 17. u poslednjih 20 mečeva.

Domaći su se držali tri četvrtine, kada su Miks i Džordž ubacili trojke koje su pomogle njihovoj ekipi da se odlepe na 79:69. U poslednjoj deonici su Lejkersi uspeli da smanje na tri poena zaostatka, ali su gosti proradili u tom ključnom momentu i zabeležili 35. pobedu u sezoni.

Najbolji pojedinac u redovima pobednika nije bio Pol Džordž, koji je meč završio sa 14 poena, sa očajnim šutem iz igre - 4/21! Zamenio ga je Dejvid Vest sa 19 poena, a vrlo zapažen je bio Lens Stivenson sa 15 poena i 14 skokova. Džordž Hil je ubacio 14, a Luis Skola 13 poena.

Tradicionalno je među Lejkersima najbolji bio Pau Gasol sa 21 poenom i 13 skokova, a isti broj poena je ubacio i Džodi Miks.

NBA, rezultati

Klivlend - Nju Orleans 89:100

Detroit - Orlando 103:87

Njujork - Boston 114:88

Hjuston - San Antonio 97:90

Portland - Memfis 81:98

Golden Stejt - Vašington 85:88

LA Lejkers - Indijana 92:104

Sportske vesti iz zemlje i sveta možete pratiti i na našoj Fejsbuk stranici Telegraf Sport!

Takođe nas možete pratiti i na našem Tviter nalogu @TelegrafSport

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA