Debitantski gol Jovetića za ubedljivu pobedu Sitija, Vest Hem zabrinuo Murinja (VIDEO)

Crnogorski reprezentativac i bivši napadač Partizana postigao četvrti gol za Siti u ubedljivoj pobedi nad Totenhemom rezultatom 5:1 * Čelsi samo 0:0 sa Čekićarima

  • 6

Ni kiša koja je padala tokom čitavog meča, ni negativna tradicija na ''Vajt Hart Lejnu'' nije zaustavila ekipu Mančester Sitija da iskoriste kiks Arsenala i probiju se na čelo Premijer lige s obzirom na to da su deklasirali Totenhem rezultatom 5:1 (1:0).

Deklasirali, jer su posle 53. minuta imali tri gola prednosti, a poraz ''pevaca'' je pokušao da ublaži Kapue u 59. minutu. Debitantski gol u Premijeršipu postigao je Stevan Jovetić u 78. minutu, a Kompani je u 89. minutu zaokružio ''petardu''.

Bez razloga su se 'građani'' pribojavali Emanuela Adebajora, koji je i dalje na platnom spisku Sitija, ali i ostale družine Totenhema koji je na poslednjih 10 mečeva na svom stadionu sedam puta savladao večerašnjeg protivnika uz samo jedan poraz.

A da će uslediti drugi najavio je Serhio Aguero u 15. minutu, međutim Argentinac je zbog povrede napustio igru pred kraj poluvremena, a njegovo mesto je zauzeo Jovetić. Drugo poluvreme je donelo žestog ''blickrig'' Sitija koji su u razmaku od 51 - 53. minuta rešili pitanje pobednika.

Najpre je Jaja Ture, koji je u 64. minutu ustupio mesto na terenu Matiji Nastasiću, pogodio iz penala, da bi Džeko postigao svoj peti pogodak na ''Vajt Hart Lejnu'' u tri meča koliko je igrao. Kapue je samo uspeo da ublaži poraz i možda donese tračak nade koju je odganuo Jovetić u 78. minutu, na asistenciju Fernandinja. Konačan rezultat postavio je Kompani u 89. minutu.

Čelsi možda jeste bio favorit na papiru protiv Vest Hema, ali na terenu to nisu uspeli da pokažu iako su se u sastavu 'plavaca'' našli i Ivanović i Matić. ''Čekićari'' nisu uspeli da slave na '?Stamford Bridžu'' još od 2002. godine, ali im je i ovaj bod vredan trijumfa s obzirom na borbu za opstanak - 0:0.

Opstanak je ključna reč i za fudbalere Sanderlenda koji su golom bivšeg Sitijevca Adama Džonsona u 17. minutu stigli do zlatnih bodova u meču protiv uvek tvrdog i neugodnog Stouka koji je od 15. minuta igrao sa igračem manje.

Kiša golova viđena je u Birmingemu gde je Aston Vila slavila u gradskom derbiju protiv VBA rezultatom 4:3, iako su gubili sa 2:0 već posle devet minuta igra. usledio je velii ''kambek'' i preokret za 3:2, ali je Mulumbu uspeo u 43. minutu da izjendači za 3:3 na poluvremenu. Činilo se da će drugo poluveme doneti još luđi fudbal, ali smo videli samo gol Bentekea u 64. minutu iz penala za konačnih 4:3.

PREMIJER LIGA – 23. KOLO

Utorak:

Mančester Junajted – Kardif 2:0

Norič – Njukasl 0:0

Sautempton – Arsenal 2:2

Svonsi – Fulam 2:0

Kristal Palas – Hal 1:0

Liverpul – Everton 4:0

Sreda:

Aston Vila – Vest Bromvič Albion 4:3

Sanderlend – Stouk 1:0

Čelsi – Vest Hem 0:0

Totenhem – Mančester Siti 1:5

Tabela: Mančester Siti 53, Arsenal 52, Čelsi 50, Liverpul 46....Vest Hem 19, Fulam 19, Kardif 18.

Sportske vesti iz zemlje i sveta možete pratiti i na našoj Fejsbuk stranici Telegraf Sport!

Takođe nas možete pratiti i na našem Tviter nalogu @TelegrafSport

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Stefan

    29. januar 2014 | 23:00

    Srbin, Crnogorac i Bosanac zajedno, a nije vic, bravo Joveta, Siti gazi sve redom, nisam ih gotivio ali igraju odlican fudbal, uvek na tiketu 5+ .

  • Np

    29. januar 2014 | 23:14

    Dzeko Majstore !!!!

  • coa

    29. januar 2014 | 23:25

    manuel pelegrini

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA