Evo šta bi Zvezda trebalo da uradi da ne ispadne iz Evrokupa!

Zvezda ima opcije da se i sa dve pobede, ali i dva poraza plasira u osminu finala evropskog takmičenja

  • 5

Košarkaši Crvene zvezde pobedom nad Panioniosom utabali su stazu koja vodi do trofeja u Evrokupu, ali ih tek očekuju odlučujuće utakmice, budući da ih očekuju dueli sa Bilbaom u gostima i protiv Nižnjeg Novgoroda kod kuće.

Ono što je sada sasvim jasno je činjenica da je Panionios izgubio sve šanse za plasman dalje, a Zvezda bi sa dve pobede bila sigurni učesnik osmine finala Evrokupa i u narednu rundu bi se kvalifikovala sa prve pozicije u L grupi.

Zanimljivo je da bi crveno-beli do naredne runde takmičenja mogli i u slučaju dva poraza. Za to bilo neophodno da Bilbao u poslednjem kolu izgubi od Panioniosa u Atini, a poraz Zvezde u Baskiji bi morao da bude manji od 18 poena. U tom slučaju Zvezda bi se kvalifikovala sa druge pozicije, Nižnji Novgorod bi bio prvi, a Bilbao bi bio eliminisan.

Ako bi  Bilbao i Nižnji pobedili Panionios, Crvena zvezda bi imala realne šanse za prolaz i u slučaju jedne pobede u poslednja dva kola.

Minimalan trijumf crveno-belih nad Nižnjim u Pioniru uslovio bi i da Zvezda može u Bilbau bude poražena do osam poena razlike i da kao drugoplasirana ide dalje. U tom scenariju napravio bi se krug od tri ekipe sa istim brojem pobeda i poraza, a najslabiju koš razliku imao bi Nižnji Novgorod.

Najmanje verovatan, ali ne i nemoguć scenario odigrao bi se u slučaju da Bilbao pobedi Zvezdu sa osam poena razlike, da crveno-beli savladaju Nižnji sa pola koša i u tom slučaju sve tri ekipe bi imale isti broj bodova i koš razliku nula! U toj varijanti prema propozicijama dalje bi išle dve ekipe sa najvećim brojem postignutih poena.

Ako se desi da  Crvena zvezda savlada Bilbao, sav posao oko plasmana u u osminu finala bio završen kolo pre kraja takmičenja u L grupi, pa bi Zvezda prošla u narednu rundu i pored poraza od Nižnjeg Novgoroda u poslednjem kolu u Pioniru.

Zvezda trenutno deli prvo mesto na tabeli sa Nižnjim, pošto imaju po tri pobede i po jedan poraz.

Sportske vesti iz zemlje i sveta možete pratiti i na našoj Fejsbuk stranici Telegraf Sport!

Takode nas možete pratiti i na našem Tviter nalogu @TelegrafSport

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • grobar do koske

    30. januar 2014 | 14:51

    Trebala bi da napravi novu fuziju i da se zovu:Njiznji Novgorod,i siguran opstanak u kupu za 1 Evro ! Vise ne vazi ona pesmica:evo banke....vec: evo Evra ci...ne moj !!! Partizan-MIT ili cudo !!!

  • Orthodox

    30. januar 2014 | 15:22

    Koliko lekova uzimas dnevno? Video sam razne mentole, ali kao tebe - nikad! Znaci, crvenu pilulu ujutru, plavu popodne, a zutu uvece! Nemoj da mesas, vidis da nisi normalan!

  • комизломислионакурцумивисио

    30. januar 2014 | 15:21

    Молим администраторе да дозволе коскету да опет користи брендове и институције.Коментари су му одувек били глупи али ме је бар насмејавао.Ово са митом, корупцијама, чудима није чак ни смешно

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA