Sanderlend demolirao Njukasl, Junajtedu ni Mata ne pomaže! (VIDEO)

Druga uzastopna pobeda "crnih mačaka" u Premijer ligi, ali i treći zaredom u vatrenim derbijima protiv Njukasla. Čarli Adam doneo prvu pobedu Stouku nad "crvenim đavolima" u Premijer ligi posle 29 godina

  • 0

Igrači Sanderlenda su očitali pravu fudbalsku lekciju Njukaslu 3:0, u velikom derbiju severa Engleske, dok je još jedan davljenik Vest Hem uspeo na svom terenu da savlada Svonsi 2:0, iako su pola sata imali igrača manje. Mančester junajted ponovo razočarao navijače porazom od Stouka 2:1.

Izabranici Gustava Pojeta pružili su jednu od najboljih partija ove sezone i nisu dali ni promil šanse domaćinu ni da pomisli da može da pobedi. Prvo je u 18. minutu sudija Fil Daud opravdano dosudio penal za gostujuću ekipu, koji je realizovao Fabio Borini i doneo vođstvo ekipi koja se grčevito bori za opstanak.

Samo nekoliko minuta kasnije Džonson je povisio na 2:0 prelepim golom, da bi deset minuta pre kraja Kolbek rešio pitanje pobednika i obradovao veliki broj svojih navijača. Sada bi trebalo paziti da navijači Njukasla ponovo ne povrede nekog od policijskih konja, ako što su nakon jednog od prethodnih mečeva protiv "crnih mačaka" pretukli jednog, ali se on jesenas ponovo vratio da služi svom gazdi u održavanju reda na stadionu "svraka".

Posle Murinjovih reči, da fudbaleri Vest Hema igraju fudbal iz 19. veka, očigledno su puleni Sema Olardajsa odlučili da pokažu da umeju da postižu i golove, a ne samo da se brane. Zahvaljujući Kevinu Nolanu koji je sa dva gola u prvih 45 minuta doneo visoku prednost "čekićarima", oni su uspeli da osvoje zlata vredne bodove, kojih umalo da ih košta Endi Kerol, dobivši crveni karton u 59. minutu.

Nema kraja mukama Dejvida Mojesa, taman kada njegovi puleni zablistaju u jednom meču, već na sledećem uprskaju stvar. Iako su nastupili možda i u najjačem sastavu, uz odsustvo kapitena Vidića, Mančester junajted je zabeležio novi poraz, osmi ove sezone, ovog puta od Stouka 2:1. Nekadašnji igrač Liverpula, Čarli Adam je bio inspirisan na ovom meču i sa dva pogotka ispratio i dalje aktuelnog šampiona kući praznih ruku.

Sjajnim šutem iz slobodnjaka, kada je lopta pogodila Kerika i promenila pravac u 38. minutu doveo je Škot svoj tim u vođstvo, ali je odmah na početku drugog poluvremena na asistenciju sveže pristiglog Huana  Mate, Van Persi je izjednačio. Kada su svi očekivali da se u nastavku desi preokret, usledio je novi šok za ekipu iz grada tekstila, ponovo je Adam bio strelac i još jednim prelepim golom doneo novo vođstvo svom timu, a kako se ispostavilo i konačnu pobedu.

Totenhem je ponovo razičarao navijače, pošto je nakon poraza u prethodnom kolu, odigrao samo 1:1 na gostovanju Halu. Čvrsta ekipa domaćina, koja je poznata po igri na malo golova, povela je golom novajlije Šejna Longa u 12. minutu, a izjednačenje "pevcima" doneo je Paulinjo pola sata pre kraja meča.

Premijer liga, 24. kolo:

Subota

Njukasl - Sanderlend 0:3

(Borini 19(p), Džonson 23, Kolbek 80)

Vest Hem - Svonsi 2:0

(Nolan 27, 45+1, c.k Kerol 59)

Kardif - Norič 2:1

(Belami 49, Džouns 51 - Snodgras 5)

Everton - Aston Vila 2:1

(Nejsmit 74, Miralas 85 - Bakunja 34)

Fulam  - Sautempton 0:3

(Lalana 64, Lamber 70, Rodrigez 75)

Hal - Totenhem 1:1

(Long 12 - Paulinjo 61)

Stouk  - Mančester junajted 2:1

(Adam 38, 52 - Van Persi 47)

Nedelja

VBA - Liverpul 14,30

Arsenal - Kristal Palas 17,00

Ponedeljak

Mančester Siti - Čelsi 21,00

Tabela: Mančester siti 53(-1), Arsenal 52(-1), Čelsi 50(-1), Liverpul 46(-1), Totenhem 44... Vest Hem 22, Kardif 21, Fulam 19.

Sportske vesti iz zemlje i sveta možete pratiti i na našoj Fejsbuk stranici Telegraf Sport!

Takođe nas možete pratiti i na našem Tviter nalogu @TelegrafSport

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA