EX-YU BOLJA OD SSSR: Rađa predvodio jugoslovenske veterane! (FOTO)

Oko dve hiljade gledalaca imalo je priliku da uživa u košarkaškom spektaklu koji su priredile nekadašnje zvezde jugoslovenske košarke i Sovjetskog saveza

  • 6

Košarkaški veterani nekadašnjih selekcija SSSR-a i Jugoslavije odigrali su u hali Pionir revijalni meč i podsetili se na veliko rivalstvo dve škole košarke. Trijumf su odneli bivši jugoslovenski reprezentativci, odnosno ekipa Zapada koja je slavila sa 95:90 protiv Istoka.

Ovaj meč organizovan je povodom početka regionalne studentske lige, koji je zakazan za 22. februar.

Oko 2.000 gledalaca moglo je da uživa u majstorima Aleksandra Volkova, Nikolaja Derjugina, Sergeja Panova, Zahara Pašutina, Dina Rađe, Srećka Jarića, Nebojše Zorkića, Milenka Topića, Radisava Ćurčića i drugih.

Ekipe su kao selektori predvodili Ranko Žeravica i Mirko Novosel, odnosno legendarni Stanislav Jerjomin. Takođe, na klupi Zapada bili su i Dejan Tomašević, Predrag Danilović, Damir Šolman, Ratko Tvrdić, kao i Petar Skansi koji je izveo početno podbacivanje.

Interesantno je da je ovo bio drugi put u poslednjih nekoliko meseci da su se košarkaški majstori iz bivše Jugoslavije okupili u Beogradu, prethodno je to bilo na premijeri filma "Bili smo šampioni".

Za najkorisnijeg igrača utakmice proglašen je Dino Rađa sa 21 poenom.

Spektaklu u Pioniru prisustvovao je i srpski ministar sporta i omladine, Vanja Udovičić podsetivši da je povod za ovu utakmicu bio početak studentske regionalne lige, a da je najbitnije da se što više mladih bavi sportom.

- Ovo je predivna manifestacija da se ne samo prisetimo starih dana već i promovišemo početak regionalne košarkaške lige. Cilj ovog takmičenja je da se mladi bave sportom, vode računa o svom zdravlju. Nadam se da će se priključiti BiH i Makedonija i da će se proširiti na školski nivo - rekao je ministar omladine i sporta u vladi Srbije Vanja Udovičić.

Sportske vesti iz zemlje i sveta možete pratiti i na našoj Fejsbuk stranici Telegraf Sport!

Takođe nas možete pratiti i na našem Tviter nalogu @TelegrafSport

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Ostap Bender

    1. februar 2014 | 22:31

    Nešto lepo u ovim lossim vremenima!

  • Bg

    1. februar 2014 | 21:10

    Nasi se jos drze,a Rusi se izobličili ne možeš ih prepoznati.

  • Урош

    2. februar 2014 | 00:26

    "Маторци" одиграли 95:90, а ови данашњи "младићи" ни 70 не могу дати..

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA