Šumaherovo buđenje staje u 24 sata! Inače...

Ukoliko se sedmostruki šmapion Formule 1 ne probudi iz kome kada je predviđeno u započetom procesu, lekari će ga vratiti u veštačku komu

  • 2

Proces buđenja Mihaela Šumahera iz veštačke kome posle skijaške nesreće mnogima je dala nadu da će se sedmostruki šampion Formule 1 ubrzo oporaviti, ali stručnjaci ističu da proces oporavka može trajati nekoiko meseci (ako ne i godina), prenosi "Dejli mejl".

Kako bi se sprečilo da Šumaheri mišići ne atrofiraju, on svakodnevno dobija masaže mišića. Ranije ove nedelje su lekari potvrdili da Nemac reaguje na nadražaje, kojima treba da se ustanovi njegova moždana aktivnost pre planiranog buđenja.

Tokom testiranja moždane aktivnosti, Šumaher je trepnuo očima nekoliko puta, što je protumačeno kao donekle ohrabrujući znak poboljšanja stanja.

Ono što lekari posebno ističu je da će prva 24 sata buđenja iz kome biti ključna u oporavku, a postoji i opcija da će se ponovo izazvati veštačka koma ako se ne bude mogao sam probuditi.

Sportske vesti iz zemlje i sveta možete pratiti i na našoj Fejsbuk stranici Telegraf Sport!

Takode nas možete pratiti i na našem Tviter nalogu @TelegrafSport

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA