Jedan Srbin je sinoć bio nespreman i zreo za crveni karton?!

Britanski "Goal.com" i "Gardijan" ocenili su srpske fudbalere u Čelsiju sa najvišim ocenama za učinak na meču sa Mančester sitijem, ali, kako su ocenjeni Kolorov i Nastasić?

  • 3

Odavno se nije toliko pričalo o srpskim fudbalerima u Engleskoj, koji su ostavili veoma pozitivan utisak na tamošnju javnost posle meča Mančester Siti - Čelsi, iako je viđen samo jedan gol.

Pobedonosni pogodak postigao je upravo Srbin, kapiten naše reprezentacije Branislav Ivanović, kom inače nije "u opisu posla" da trese mreže protivnika. Jedan od najpoznatijih sajtova na "ostrvu", "Goal.com", dao je srpskom defanzivcu ocenu 3 (maksimalna je 5).

- Nije ovo bila jedna od noći kada je trebalo previše ići napred, ali je postigao odličan gol u prvom poluvremenu, i potom je bio vredan braneći svoj do kraja meča - komentar je navedenog sajta.

U veznom redu "plavaca" je odličan obavljao Nemanja Matić, što naravno nije promaklo i "Goal.com"-u.

- Solidna igra u samoj sredini terena od Srbina, i osim što je probijao, pretio je dobrim pasevima ali i svojim umešnim šutem. Pogodio je stativu posle jednog takvog - kaže se u komentaru za Matića, koji je ocenjen sa odličnom ocenom 4.5.

Na drugoj strani su bili nadigrani Srbi u redovima Mančester Sitija.

- Nekoliko puta uhvaćen nespreman i bio je vrlo blizu da dobije crveni karton zbog starta nad Oskarom - komentar je za našeg defanzivca Matiju Nastasića, koji je dobio ocenu 1.5, dok je zamenik kapitena reprezentacije Srbije Aleksandar Kolarov dobio čistu trojku, kao i Ivanović.

- Tureu je bukvalno na tanjir postavio šansu za gol, i bio je konstantan u fazi napada.

Renomirani "Gardijan" je takođe imao svoju ocenu svih igrača pojedinačno. I tamo su se usaglasili da su Matić i Kolarov imali najbolje učinke među Srbima i ocenjeni su osmicom (maksimalna deset).

- Superioran je na "svom" startu u Premijer ligi, delio je lopte, i pogodio stativu - komentariše "Gardijan" našeg vezistu, dok za Kolarova tvrdi da je bio "dobar u napadu i odradio fenomenalan pas za Turea".

Branislav Ivanović je dobio sedam za partiju na terenu - "borio se da zaustavi nalete Kolarova, ali su njegovi bili značajno opasniji". Najlošiju ocenu među našim fudbalerima dobio je Nastasić (6), a "Gardijan" primećuje da je "naleteo nespretno na Kompanija zbog čega je dobio ribanje od kapitena, kao i da je lako mogao da dobije crveni karton zbog faula nad Oskarom".

Od igrača sa Balkana, nije se proslavio Edin Džeko. "Goal.com" je Bosancu dao 1.5, a "Gardijan" 6. Stevan Jovetić je od 57. minuta, od kako je zamenio Negreda, dobio ocenu 2.5 od "Goal.com"-a.

NAJBOLJE OCENE IGRAČA:

Goal.com - Siti: Kolarov 3, Džo Hart 3, Hesus Navas 3.

Čelsi: Matić 4.5, Eden Azar 4.5, Petr Čeh 4.5.

Gardijan - Siti: Kolarov 8, Vinsent Kompani 7, Jaja Ture 7.

Čelsi: Eden Azar 9, Matić 8, Ivanović 7.

Sportske vesti iz zemlje i sveta možete pratiti i na našoj Fejsbuk stranici Telegraf Sport!

Takođe nas možete pratiti i na našem Tviter nalogu @TelegrafSport

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • miamiserbs

    4. februar 2014 | 16:02

    Odbrambeni igrac da gol i odigra perfektno i oni mu samo daju ocenu 3!? Goal.com= Idioti

  • Ostap Bender

    4. februar 2014 | 17:16

    Nije sve u golu. Ocenjuje se ukupan uccinak. Slazzem se da je Bane bio madju cetiri , pet najboljih. Kod gola je Azar napravio dar, mar a Bane krunisao celu akciju. Ovdašnje vrednovanje je malo drugaccije. Mozzes celu utakmicu da spavas i onda jednu frljoku ćušneš sa dva metra u gol i odmah si igracc utakmice!

  • Andras

    4. februar 2014 | 15:22

    Cemu ?!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA