JOJIĆ: Volim Krosa jer je dao gol Zvezdi!

Bivši fudbaler Partizana u svom prvom intervjuu za nemačke medije obrazložio zašto mu je drag Toni Kros i otkrio da ga je trener Jirgen Klop dočekao sa nekoliko reči na srpskom jeziku

  • 16

U Nemačkoj navijači ne čekaju dugo da upoznaju novog igrača u klubu. Miloš Jojić je već debitovao za Borusiju Dortmund na prijateljskoj utakmici, u kojoj su "milioneri" slavili 4:3 nad Fortunom Dizeldorf.

Bivši fudbaler Partizana istakao je da mu se sviđa atmosfera koja vlada na "Vestfalenu", istakavši primer trenera Jirgena Klopa.

- Svi su kao porodica, od obezbeđenja do trenera. Jirgen Klop je čak i naučio nekoliko reči na srpskom jeziku. Popularan je u Srbiji, njegov neustrašivi mentalitet je cenjen - rekao je Jojić u intervjuu za "Bild", koji je najavio da će savladati nemački jezik.

- Želim što pre da pomognem ekipi i da naučim nemački jezik. Nadam se da ću već sledeći intervju dati na nemačkom. Želim sa Dortmundom do titule Lige šampiona - rekao je Jojić.

Mediji su se raspitali o navijačkoj opredeljenosti i načuli da srpski reprezentativac ima simpatije prema minhenskom Bajernu.

- To nije tačno, ali jeste da volim Tonija Krosa. Imam poseban razlog, jer je 2007. godine u Kupu UEFA dao gol Crvenoj zvezdi. Sviđa mi se kako igra - rekao je Jojić, a novinaru "Bilda" je insistirao na rivalitetu "večitih" u Srbiji.

- Igraču Partizana je najvažnije da da gol Zvezdi, kao u slučaju Šalke i Dortmund. Nakon gola (u 144. večitom derbiju) navijači su skinuli sve sa mene, ostao sam samo u boksericama - kaže Jojić, kog je Miroslav Stević uputio u atmosferu u dortmundskom klubu i oko njega.

Na kraju je usledilo pitanje zbog čega je dobio nadimak "Zeka".

- Imam velike sekutiće, a pre sam imao veliki razmak između njih. Komšija mi je dao nadimak Zeka, i tako je ostalo, a meni ne smeta - zaključio je Miloš Jojić.

Sportske vesti iz zemlje i sveta možete pratiti i na našoj Fejsbuk stranici Telegraf Sport!

Takođe nas možete pratiti i na našem Tviter nalogu @TelegrafSport

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • vizard

    5. februar 2014 | 13:11

    voli tipa zato što je dao gol zvezdi hahaha grobarski kompleksi, odličan primer hahaha

  • Sashki

    5. februar 2014 | 13:18

    Ništa bez zvezde

  • Prosinecki - autkomanda

    5. februar 2014 | 13:25

    E kompleksasu, NIKAD od tebe nece biti veliki fudbaler, jer vise mrzis Zvezdu nego sto volis partizan, zelim ti sve najlepse ne klupi i tribinama!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA