Najstariji igrač u NBA vodio Lejkerse do pobede! (FOTO)

"Deda" Stiv Neš u 40. godini igra kao momak, a sa 19 poena predvodio je Lejkerse do trijumfa nad Filadelfijom 112:98. Krilni centar Klipersa Blejk Grifin treći meč zaredom ubacuje više od 30 poena.

  • 0

Najstariji igrač u NBA ligi, Stiv Neš proslavio je 40. rođendan na terenu u meču između Lejkersa i Filadelfije. Neš je ubacio 19 poena i vodio je jezeraše do trijumfa 112:98.

Neš je inače dva puta proglašavan za najboljeg igrača lige u svojoj karijeri, ali na žalost nema ni jedan šampionski prsten

Sa druge strane Blejk Grifin je postao prvi košarkaš u istoriji Los Anđeles Klipersa koji je na tri meča uzastopno postigao više od 30 poena.

Grifin je ubacio čak 19 poena već u prvoj četvrtini, tako da je samo bilo pitanje na kojoj brojci će stati u pobedi nad  Torontom 118:105. Ovoga puta se zaustavio na 36 poena, dok je Džamal Kroford ubacio 21.

Još jedan momak imao je svoje veče u najnovijim mečevima NBA lige. Džordž Hil morao je da ubaci rekordnih 37 poena da bi Indijana dobila Portland u produžecima - 118:113.

S druge strane Demijan Lilard, igrač koji će prvi put u istoriji nastupati u svim disciplinama na Ol Staru,  je postigao poen više od njega, uz devet skokova i osam asistencija, ali to nije bilo dovoljno Treilblejzersima da izbegnu poraz.

Mada je u NBA ligi teško prognozirati ishod bilo koje utakmice, ipak se nije očekivalo da će drugi najslabiji tim u Istočnoj konferenciji biti uspešniji od lidera Zapada.

Slabiji skor od Orlanda na Istoku ima samo Milvoki (9 - 40), dok je Oklahoma, uz Indijanu i San Antonio najveći kandidat za prvu startnu poziciju pred plej of.

Christie Brinkley

Prvi deo utakmice odvijao se prema očekivanom scenariju pošto je Oklahoma šest minuta pre kraja poluvremena imala prednost od 17 poena (47:30). Ta prednost postepeno se topila da bi do potpunog preokreta i iznenađenja došlo sa zvukom sirene za kraj utakmice i "zakucavanjem" Tobijasa Herisa koji je postavio konačnih 103:102 za Orlando.

Petorica igrača Orlanda imalo je dvocifren košgeterski učinak, a predvodio ih je upravo Heris sa 18 poena. Sjajnu partiju pružio je i crnogorski reprezentativac Nikola Vučević novim "dabl-dabl" učinkom - deset koševa i isto toliko uhvaćenih lopti.

NBA liga, rezultati:

Indijana - Portland 118:113 (posle produžetka)

Orlando - Oklahoma Siti 103:102

Filadelfija - LA Lejkers 98:112

Vašington - Klivlend 113:115

Boston - Sakramento 99:89

Detroit - Bruklin 111:95

Njujork - Denver 117:90

Dalas - Juta 103:81

Nju Orleans - Minesota 98:91

LA Klipers - Toronto 118:105

Sportske vesti iz zemlje i sveta možete pratiti i na našoj Fejsbuk stranici Telegraf Sport!

Takođe nas možete pratiti i na našem Tviter nalogu @TelegrafSport

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA