Šumaher dobio upalu pluća!

Nemački profesor medicine je upozorio da je ovo oboljenje opasno i ozbiljno i po osobe koje nisu u njegovom stanju. Portparol porodice nemačkog vozača odbio je da prokomentariše ovu informaciju

  • 4

Kako javlja nemački Bild, Mihael Šumaher, koji se teško povredio u nesreći na skijanju pred Novu godinu i čije je buđenje iz veštačke kome započeto pre dve nedelje dobio je upalu pluća u bolnici u Grenoblu. Njegov portparol Sabine Kem nije želela da komentariše ovu vest.

Ne zna se da li će zbog ovoga biti zaustavljen proces njegovog buđenja iz komatoznog stanja, koji je započet ukidanjem davanja sedativa i kakve bi posledice upala pluća mogla da ima po rekordera po broju osvojenih titula šampiona u Formuli 1.

Nemački profesor, Hajnc Peter Meke je izjavio da je upala pluća ozbiljno stanje naročito za pacijente na intenzivnoj nezi.

- Upala pluća je ozbiljno i opasno stanje uvek, ne samo u ovom slučaju. Pluća i mozak dobijaju manje kiseonika zbog čega telo slabi. Pacijentima koji se nalaze na intenzivnoj nezi slabi imuni sistem što može da uzrokuje otkazivanje organa i smrt - izjavio je profesor Meke.

Sportske vesti iz zemlje i sveta možete pratiti i na našoj Fejsbuk stranici Telegraf Sport!

Takođe nas možete pratiti i na našem Tviter nalogu @TelegrafSport

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA