Fudbal jači od mržnje: Evo kako je Amer postao heroj u Avganistanu! (FOTO)

Iako su ga roditelji savetovali da ne putuje u zemlju u kojoj Amerikanci nisu poželjni, Nik Pugliezi (23) se preselio u Avganistan gde je ostvario svoj san * Kroz fudbal je dobio "slobodu" i postao ravnopravan član društva

  • 0

Fudbal je najvažnija sporedna stvar na svetu, ali i sport koji spaja zaraćene strane! Dokaz za to je priča o Amerikancu Niku Pugliezi koji je postao fudbalski heroj u Avganistanu!

Mladi 23-godišnji Amerikanac, koji je tokom detinjstva trenirao fudbal, zapostavio je najvažniju sporednu stvar zbog polaska na koledž, pa nije ni sanjao da će jednog dana postati profesionalni fudbaler.

Životni put Pugliezu, koji je studirao telekomunikacije, odveo je u zaraćeni Avganistan gde je dobio posao u struci, ali i iznenadnu priliku da postane fudbalska zvezda. Roditelji mladog Nika protivili su se da odputuje u zemlju sa kojom SAD ratuje.

- Avganistan? Rekla sam mu da ne dolazi u obzir - rekla je zabrinuta majka, a ni otac nije krio strah.

- Plašio sam se da će postati žrtva, da će doći u probleme - rekao je otac.

I pored saveta roditelja da se ne preseli u Avganistan Nik je odlučio da ode, a u početku mu je bilo dozvoljeno da obilazi samo mesta u gradu za koja je od firme dobio sigurnosne garancije. Jedini način da se slobodno kreće i na drugim lokacijama bio je fudbal.

- Firma je imala ekipu, fudbal je bio prilika da se povežem sa ljudima, da se uklopim. Ponovo sam počeo da dajem golove, osećaj je bio sjajan - rekao je Nik, koji je morao da se odluči između fudbala i telekomunikacija.

- Znao sam da će mi se ovakva prilika ponovo teško ukazati. Fudbal je moj život - rekao je Nik, koji je tako postao prvi Amerikanac koji je ikada zaigrao u prvenstvu Avganistana!

Zbog pozitivnog duha, vrednog rada, ali i hrabrih odluka Nik je postao član društva koje ne gaji simpatije prema Amerikancima.

- Ponosni smo što ga imamo u ekipi. On je deo naše porodice, tako je druželjubiv i dobar - zaključio je njegov trener.

Sportske vesti iz zemlje i sveta možete pratiti i na našoj Fejsbuk stranici Telegraf Sport!

Takođe nas možete pratiti i na našem Tviter nalogu @TelegrafSport

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA