ROMA-LACIO: Najopasniji gradski derbi na svetu? (VIDEO)

Rimski derbi spada u one koji se nalaze na svakoj listi najvećih rivalstava na planeti. Navijače Rome i Lacija ne razdvajaju samo klupske boje, već i politički i ekonomski stavovi, društvene klase, ideali...

  • 2

Roma i Lacio već 85 godina biju međusobne bitke. Derbi Rima ili "Derbi dela Kapitale" jedan je od najpoznatijih na svetu i jedan od onih koje ukoliko ste ljubitelj fudbala morate jednom odgledati. Morate biti prisutni na legendarnom "Olimpiku" kako bi osetili svu energiju, naboj, moć koju on donosi sa sobom.

Rivalstvo ova dva kluba ima nešto više od sporta, u njega su uključeni i politika, ekonomija, staleži, i sve druge društvene sfere. Njihovi navijači pripadaju skroz različitim društvenim grupama i klasama.

Zato se u najmanju ruku ne podnose, a ono što je jedino sigurno u njihovom odnosu to je mržnja. Njihove tuče i sukobi po gradu često imaju smrtne ishode, nešto poput rivalstava između argentinskih klubova. Napetost kada se nađu u jednom prostoru, jedni blizu drugih, je tolika da se može seći nožem.

Atmosfera na dan derbija u glavnom gradu Italije je teška za opisati, a tek na stadionu kada je začinjena koreografijama, bakljadama, prozivkama i tučama, postaje nešto što se mora doživeti da bi se shvatilo.

Jedan italijanski list je pokušao da ljudima širom sveta približi kako to izgleda, poslavši svog novinara na poslednji okršaj gradskih rivala, koji je napravio kratak petnaestominutni dokumentarac.

Sportske vesti iz zemlje i sveta možete pratiti i na našoj Fejsbuk stranici Telegraf Sport!

Takođe nas možete pratiti i na našem Tviter nalogu @TelegrafSport

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • igor A.R.

    14. februar 2014 | 21:01

    Roma merda! zvezda merda! Forza Lazio! Forza Partizan!

  • dexter

    14. februar 2014 | 21:59

    Džukele, a za ono u Đenovi što su nam uvalili kao mi divljaci,huligani,ubice... A za ovo sto ono rade nikom nista!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA