Ide li Jelena ponovo ka vrhu? Stigla je na sedmo mesto

Najbolja srpska teniserka napredovala za jedno mesto na WTA listi. U muškoj konkurenciji jedina značajna promena desila se na četvrtom mestu

  • 1

Jelena Janković nastavlja da napreduje na WTA listi. Srpska teniserka je na turniru u Dohi stigla do polufinala i time skupila dovoljno poena da na sedmoj poziciji zameni Saru Erani.

Ovo je Jeleni najbolji plasman još od 2010. godine. Ostale srpske teniserke nisu značajnije promenile svoje položaje na listi. Ana Ivanović je i dalje na 12. poziciji sa 50 poena zaostatka u odnosu na Karolinu Vozniaki. Bojana Jovanovski je nazadovala jednu poziciju, pa se sada nalazi na 42. mestu.

Vesna Dolonc je popravila svoj plasman i sada je 115. na listi dok su Jovana Jakšić i Aleksandra Krunić nazadovale za dva, odnosno jedno mesto. Na prvom mestu je i dalje ubedljivo Serena Vilijams, dok je Li Na na drugom mestu prestigla Viktoriju Azarenku koja je sada četvrta. Na trećem mestu je Agnješka Radvanska, peta je Marija Šarapova, a šesta Petra Kvitova.

 

Što se tiče muške konkurencije, jedina značajna promena desila se na četvrtom mestu. David Ferer je osvojio turnir u Buenos Airesu što je bilo dovoljno da prestigne Huan Martin Del Potra. Na čelu je i dalje Rafel Nadal koji ima oko 3500 poena više od Novaka Đokovića. Treću poziciju i dalje drži Stanislas Vavrinka, šesti je Tomaš Berdih, sedmi Endi Marej, osmi Rodžer Federer, deveti Rišar Gaske, a deseti Žo Vilfred Conga.

Janko Tipsarevcić je nazadovao tri pozicije i sada je na 72. mestu dok je Dušan Lajović na 100. poziciji. Ilija Bozoljac je ove nedelje trijumfovao na čelendžeru u Kalkuti što mu je bilo dovoljno da se popne na 204. poziciju i napreduje čak 66 mesta.

Sportske vesti iz zemlje i sveta možete pratiti i na našoj Fejsbuk stranici Telegraf.rs!

Takode nas možete pratiti i na našem Tviter nalogu @TelegrafSport

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA