Vasa Micić u Telegrafu: Zvezda i Partizan me ne interesuju, kradem fore od Tea! (FOTO) (VIDEO)

Jedan od najtalentovanijih mladih igrača Evrope u ekskluzivnom intervjuu za Telegraf priča o tome kako se oporavio od povrede ligamenata, koji NBA tim sanja, koliko ima pari patika i koliko će Sale Đorđević morati da spremi lopti za njega, Tea, Bogdanovića i Nedovića...

  • 10

Nedavno je proglašen jednim od najboljih mladih igrača Evrope, ovih dana njegov napredak na treninzima prati prvi skaut "Draft ekspresa" Džonatan Givoni, a domaća košarkaška javnost posebno je obratila pažnju na njega posle sjajno odigranog Kupa Radivoja Koraća. Košarkaš Mega Vizure Vasilije Micić kao da ne mari za to. Bez trunke ushićenja, potpuno miran, priča o tome što mnogi od nas očekuju da će se prijaviti na NBA draft!

- Voleo bih da se prijavim na draft! To je moja želja, ali ne zavisi sve od mene. Neću se prijavljivati po svaku cenu, samo da bih otišao. Imam još dve godine šanse i ako moj menadžer Miško Ražnatović proceni da je ponuda nekog konkretnog kluba dovoljno dobra, probao bih, ako ne, neću žuriti. U perspektivi bih voleo to da iskusim, to je nešto o čemu svi mladi košarkaši sanjaju - priča nam Vasa i dodaje šta mu je Givoni rekao, u čemu je najviše napredovao

- Prvi intervju na engleskom koji sam radio bio je upravo sa njim, jedva smo se bili sporazumeli jer mnogo brzo priča. Sada je bilo lakše i opuštenije, vodili smo drugarski razgovor i savetovao mi je da se obavezno prijavim na ovogodišnji draft. Uradio mi je draft skauting, kaže da se dobro kotiram, da sam prvi u drugoj rundi  i da bi me sigurno izabrali, ali to sve varira, ima vremena, ne opterećujem se.

Ako za Ameriku još ima vremena, pitali smo ga da li bi u Zvezdu ili Partizan prešao na kraju sezone.

- Nemam želju da igram ni za jedan od ova dva kluba, jer Mega po kvalitetu nije daleko od večitih rivala, i kada je Srbija u pitanju, u mom matičnom klubu imam maksimalne uslove za pravilan razvoj. Imamo utakmice jednom nedeljno, ne putujemo mnogo, a mnogo treniramo, i to je najvažnije za igrača u razvoju, kao što sam ja. Pored toga, kao svi ozbiljni klubovi, imamo psihologa koji radi sa nama, tako da unapređujemo i fizičku i mentalnu snagu.

- Liderska uloga, doza bezobrazluka, borbenost, upornost i inteligentna igra koje karakterišu našeg trenera Dejana Milojevića osobine su koje želim da usvojim u što većoj meri. Uči nas da se maksimalno zalažemo, do krajnjih granica, i to veoma cenim. Osim toga, on je imao sjajnu igru leđima, a sada i ja to učim od njega, jer o konstituciji umam mogućnosti da unapredim taj vid igre.  Kada je trebalo da produžim ugovor prošle sezone, nisam bio siguran šta da radim, ali sada znam da sam doneo pravu odluku.

- U timu je fenomenalna hemija, koja se oseća i na parketu. Mlada smo ekipa, a Ratko Varda se savršeno uklopio sa nama. Družimo se privatno i super se slažemo, Nenad Miljenović je najduhovitiji, samo moramo da pazmo da ne preteramo kada se šalimo sa Vardom, on je opasan - uz osmeh nam priča Micić.

Košarkaš Mega Vizure nam je otkrio kako se igrači zezaju u timu i kako je došlo do ideje da umesto prezimena na dresovima imaju ispisane nadimke i zašto ga zovu Micko, a ne Vasa.

Ako ne Zvezda i Partizan, koji evropski klub? Pitali smo Vasu za Efes koji se pominje.

- Imam dogovor sa menadžerom da mi uopšete ne govori tokom sezone kakve ponude stižu. Ne pričamo o tome, ne opterećujem se time. Kada pročitam u medijima ne dajem tome nikakav značaj. U ovakvim momentima se najlakše glava gubi, a ja to ne želim. Razmišljam o Megi, našem rasporedu i našim utakmicama, o svemu ostalom možemo da pričamo na kraju sezone - izričit je i realan mladi Vasa.

- Miško Ražnatović mi u svemu mnogo pomaže, zahvaljujući njemu imamo besprekorne uslove u klubu, a najviše mi znači što mi je omogućio najbolje uslove za lečenje kada sam imao povredu ligamenata. Vrhunski je menadžer, a čuo sam da je bio odličan košarkaš kada je svojevremeno igrao Prvu ligu Srbije. Umeo je da igra malo prljavo, na granici faula, ali, kažu da je davao i po 50 poena na meču.

Micić je pre dve godine imao povredu ligamenata, u Partizanu tri najbolja igrača trenutno imaju istu muku, čini se da se ovo sve češće dešava.

- Uzrok ovih povreda su sigurno zamor, naporni treninzi i česte jake utakmice.  Kada do toga dođe, ne treba očajavati, već pre operacije raditi na jačanju povređene noge, a posle biti koncentrisan samo na oporavak i posvećeno raditi terapiju. Posle je najteže osloboditi se straha, mnogi igrači to nikada nisu prevazišli, bojali su se da opet ne pukne. Ja sam čekao momenat da prvi put istrčim cik-cak, kada sam to uspeo, znao sam da sam izlečen.

Beka Mega Vizure najviše karakteriše kreativnost na terenu

- Obožavam na internetu da gledam fore i košarkaške trikove Dimitrisa Dijamantidisa, Vasilisa Spanulisa i našeg Miloša Teodosića. Njihovi trikovi, pokreti i finte inspirišu me da i sam vežbam to i probam da "prodam" neku foru. Kada je NBA u pitanju, ne volim Boston ili tako neke ekipe koje svi trenutno vole, omiljeni su mi Minesota i Oklahoma, njihove utakmice rado ispratim.

- Prošle godine igrao sam sa Teom u reprezentaciji i uživo me je dodatno oduševio, nemam reči koliki je on doktor košarke. Svašta od njega može da se nauči.

- Biće zanimljivo ako me novi selektor Saša Đorđević pozove ne pripreme uoči prvenstva u Španiji, trebaće nam na treninzima četiri lopte. Jedna za Teodosića, druga za Bogdana Bogdanovića, treća za Nemanju Nedovića i četvrta za mene. Mada mislim da će Nedović više biti na beku. Tu je i Stefan Marković. Definitivno će nam trebati više lopti - u šali priča Vasa.

- Svi imamo veliku želju da se dokažemo, ja se nadam samo da ću biti u prvih 12. Značilo bi mi da sarađujem sa Sašom Đorđevićem jer je igrao na mojoj poziciji, gledao sam njegove utakmice.

Često ga porede po talentu sa Dariom Šarićem, mladim krilnim centrom Cibone, ali Vasa misli da zbog različitih pozicija i njihovog prijateljstva nema potrebe za stvaranjem takvog rivaliteta.

Znamo da je u Prvoj ligi zaigrao sa 16 godina, ali mnogi ne znaju da su mu patike strast.

- Brojao sam juče, imam 102 para patika! Nemam više gde da ih stavim. Neke poklonim, neke su mi ostale neotpakovane. Imam ugovor sa "adidasom", tako da se često desi da osmislim sam kako bih voleo da patika izgleda, pa mi onni naprave obuću po uzoru na to.

Posle treninga ostaje duže da bi još 500 puta šutirao na koš. Pre utakmice zagreva se više od ostalih i uvek obuje tri para čarapa. To mu je ritual.

- Noga mi je malo veća, šira, ali ne zategnem mnogo patiku i dobro se osećam. Od ovih NBA trikova nisam ništa prihvatio, samo rukom obrišem đon patike. Neki čak prvo poližu dlan, pa posle diraju patike, to mi je grozno. Ima svakakvih fora, od žvakanja žvake za vreme utakmice, do nošenja rukava. Mnogima to nije potrebno, nose samo zbog nekog trenda - otkriva Vasilije za Telegraf.

Kada pričamo sa Vasom ne možemo da ne pomenemo njegovu sestru Ninu koja trenutno kao reprezentativka Srbije vozi snou bord na ZOI u Sočiju. Na njen nagovor počeo je da trenira košarku iako je pre toga nekoliko puta bio državni prvak u skijanju u mlađim kategorijama.

- Gledam je sada u Sočiju, ispatim svaku njenu trku. Podržavamo se mnogo međusobno. Pošto se oboje bavimo sportom vrlo ozbiljno, savetuje mi da uvek polazim od sebe, da gledam svoju igru i da radim na tome da ja budem zadovolja, jer će onda i moj tim igrati bolje. Njoj je možda i teže jer n igra u timu, sama je prepuštena sebi i svojim mislima, ali mi njeni saveti uvek koriste - završava Micić.

Umesto zaključka, pogledajte kako je Vasa Micić postigao pobedonosni koš levom rukom u duelu sa novinarom Telegrafa.

Sportske vesti iz zemlje i sveta možete pratiti i na našoj Fejsbuk stranici Telegraf Sport!

Takode nas možete pratiti i na našem Tviter nalogu @TelegrafSport

(Mina Pavlović)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • grobar do koske

    20. februar 2014 | 20:25

    Uvek sam molio BOGA da te ne dovedu u Instituciju,igrace czbgfmp ne gotivim,ali mali Nedovic je za tebe kralj,a o BOGdanu da ne govorim...Partizan-MIT ili cudo !!!

  • Velibor Zarubica

    20. februar 2014 | 21:27

    E moj vaso...mali si ti jos kad te Veliki ne interesuju...

  • Страхиња

    20. februar 2014 | 23:44

    Decko je na mestu skroz. Ne hvali se nego ga drugi hvale. Pametno mu je sto ostaje sto duze sa Milojem, jer je posle Vujosevica najbolji trener kod nas(ne racunam Ivkovica). Bice vrhunski igrac.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA