Od Arsenala do Arsenala: Bajern izjednačio rekord LŠ posle 17 godina!

Pobedom nad ''tobdžijama'' aktuelni šampion Evrope stigao do sedme uzastopne gostujuće pobede što je pošlo za rukom još samo Ajaksu u periodu od 1995 - 1997. godine * Zanimljivo, niz Bavaraca je počeo upravo od Arsenala u februaru prethodne godine

  • 1

Od Arsenala do Arsenala! Tako se ukratko može opisati rekord koji je Bajern iz Minhena oborio posle pobede nad ''tobdžijama'' u okviru osmine finala Lige šampiona.

Aktuelni šampion Evrope slavio je rezultatom 2:0 i tako upisao sedmu uzastopnu gostujuću pobedu čime je izjednačio rekord Ajaksa star 17 godina. Zanimljivo, Bavarci su svoj impresivan niz započeli upravo protiv Arsenala u februaru prošle godine.

Potom su usledele pobede protiv Juventusa (2:0), Barselone (3:0), Mančester Sitija (3:1), Viktorije Plzenj (1:0), CSKA iz Moskve (3:1) i ponovo protiv Arsenala (2:0). Poslednji poraz Bajern je doživeo u oktobru 2012. godine u Minsku od Dinama (3:1).

Meč na Emirejtsu je, osim ovoga, bio specifičan i po tome što je Kros bio strelac vodećeg gola i u sredu i prošle godine u februaru, kao i da se prvi put na jednom meču LŠ dogodilo da sudija svira dva penala za različite ekipe.

Pročitajte i ostale zanimljivosti vezane za prva četiri meča osmine finala odigrane u utorak i sredu:

* Arenal je deseti tim kojem je Bajern dao 10+ golova u Ligi šampiona.

* Tim koji u prvom meču u gostima pobedi rezultatom 2:0, prema statistikama, ima 98 odsto šansi da prođe dalje, što je svakako dobra vest za Barselonu i Bajern.

* Nijedan tim se nikada nije plasirao dalje posle poraza kod kuće rezultatom 4:0.

* Crveni karton golmana Arsenala Ščešnija je bio ukupno 14. za ''tobdžije'' čime su se ''probili'' na četvrto mesto. Ispred njih nalaze se samo Juventus sa 20 crvenih kartona, Inter sa 17 i Galatasaraj sa 15 isključenja.

* Kakva koincidencija sa mečeva Arsenal - Bajern i Mančester Siti  - Barselona!!! Na oba susreta viđen je crveni karton za domaćina kao i penal za gosta posle čega su i usledila isključenja. Prvi gol na Etihadu je pao u 54. minutu kada je Mesi zatresao mrežu Harta, dok je prvi gol na Emirejtsu delo Krosa takođe u 54. minutu. Mečevi su završeni pobedom gostiju rezultatom 2:0, a i drugi pogoci su pali u finišu meča - jedan u 88. drugi u 90. minutu.

Sportske vesti iz zemlje i sveta možete pratiti i na našoj Fejsbuk stranici Telegraf Sport!

Takođe nas možete pratiti i na našem Tviter nalogu @TelegrafSport

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • bogdan

    20. februar 2014 | 15:52

    Alo bre gde vi poredite jedan Ajax koji je u to vreme igrao najlepsi fudbal na svetu i koji je velesila sa bajernom koji pobedjuje uz pomoc sudija. Ja bi pre uporedio bajern sa zvezdom, jer pomoc od sudija im je zajednicko.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA