NIŠTA OD RUŠENJA KRALJA: Partizan rutinski poražen u Madridu!

Izabranici Duška Vujoševića nisu uspeli da naprave veliki podvig u Madridu. Domaći Real savladao je crno-bele rezultatom i tako im naneo peti vezani poraz u TOP 16 fazi Evrolige 80:57

  • 4

Košarkaši Partizana zabeležili su i sedmi poraz u TOP 16 fazi EvroligeBolji od crno-belih bio je Real u Madridu rezultatom 80:57 (22:17, 24:10, 15:13, 19:17).

Crno-belima posle ovog poraza ostaju teoretske šanse za plasman u TOP 8, dok će se Real boriti za prvo mesto sa CSKA i Makabijem.

Srpski šampion je sjajno ušao u duel, ali je serija Madriđana od 28-6 tokom prve i druge četvrtine odlučila utakmicu, da bi kasnije sve bila čista rutina. Tako Partizan ostaje na samo dve pobede u odnosu na 15 Madriđana u njihovim duelima u najelitnijem klupskom takmičenju.

Crno-beli su fenomenalno otvorili meč sa 11-0. Većinu poena je Partizan postigao ispod samog koša, da bi stigla i trojka Bogdanovića, a Madriđani skoro pet minuta nistu postigli koš. Ali od tog trenutka se upalila Realova mašinerija. Stigle su tri vezane trojke, jedna Rudija Fernandeza i dve Serhija Ljulja.

Partizan je uspevao da održi rezultat u egalu do finiša prve četvrtine, kada je Tepić olako izgubio jednu loptu i onda napravio nesportski faul. Fernandez je pogodio jedno od dva bacanja, a Serhio Rodrigez trojkom u poslednjoj sekundi doneo svom timu pet poena prednosti na kraju prve deonice.

Domaćin je od tog trenutka potpuno kontrolisao utakmicu. Drugu četvrtinu je otvorio sa osam vezanih poena, za ukupnu seriju 28-6 i prednost od 13 poena. U tim trenucima briljirao je Ljulj.

Partizan je uspeo da malo da uspostavi igru u odbranu, ali je u napadu bio dosta pasivan, pa je kraljevski klub nastavio da gradi prednost, a onda je stigla i pomoć od Tarensa Kinzija koji je dobio tehničku grešku pa Real na poluvreme odlazi sa 19 poena prednosti.

Treća četvrtina se igrala u dosta sporijem ritmu. Partizan je uspeo da pronađe neka rešenja u napadu, preko Kinzija i Bogdanovića, ali Real nijednog trenutka nije dozvolio opuštanje, pa je razlika konstatno bila oko 20 poena.

Partizan je pokušavao  da spusti prednost nekim minijaturama Kinzija i Pavlovića, ali Madriđani su sa pola gasa uspevali da održe veliku prednostu uz nekoliko atraktivnih poteza.

U poslednjoj deonici slična priča kao i u trećoj četvrtini. Dosta miran ritam utakmice naročito za me;eve koje igraju Madriđani.

Crno-beli su se malo opustili u napadu i krenuli da pogađaju, naročito Saša Pavlović koji je postigao pet vezanih poena, ali nije uspevao da spusti značajnije razliku zahvaljujući Serhiju Rodrigezu. Ono što najviše treba da brine navijače crno-belih je to što se u zadnjem napadu okliznuo i povredio Bogdan Bogdanović, ali se ne zna kakve je prirode povreda.

Najefikasniji kod crno-belih su bili Saša Pavlović i Bogdan Bogdanović sa po 10 poena, devet je ubacio Žofri Lovernj, a po osam Dejan Musli i Nikola Milutinov. Kod domaćina najbolji su bili Serhio Rodrigez i Serhio Ljulj sa 19 poena.

EVROLIGA TOP 16, 8. kolo:

E grupa:

Efes – Barselona 84:89 (produžetak)

Laboral – Unikaha 71:81

Armani Milano – Panatinaikos 77:75

Petak:

Fenerbahče – Olimpijakos 78-74

Tabela: Barselona 8-0, Armani 5-3, Panatinaikos 4-4, Unikaha 4-4, Olimpijakos 4-4, Fenerbahče 4-4, Efes 2-6, Laboral 1-7.

F grupa:

Makabi – Galatasaraj 97:81

Petak:

CSKA Moskva – Lokomotiva Kuban 94:93

Bajern Minhen – Žalgiris 79-73

Real Madrid – Partizan 80-63

Tabela:  CSKA 7-1Real Madrid 7-1, Makabi 6-2, Bajern 4-4,  Galatasaraj 3-5, Lokomotiva 3-5, Žalgiris 1-7, Partizan 1-7.

Sportske vesti iz zemlje i sveta možete pratiti i na našoj Fejsbuk stranici Telegraf.rs!

Takođe nas možete pratiti i na našem Tviter nalogu @TelegrafSport

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Deki

    28. februar 2014 | 22:20

    Meni je zao ovog partizana koliko su jadni

  • ganci ganci

    28. februar 2014 | 23:26

    Mi nismo smesni ,to sto imamo par igraca povredjenih to je nesreca .

  • Milosh

    1. mart 2014 | 04:30

    Ma nemaju para i podrshku. To mora da je problem. Kako ih samo nije sramota...

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA