Srbin u dresu Ukrajine srušio Amerikance, evrogol Albanca, poraz Danske! (VIDEO)

Protivnici Srbije u kvalifikacijama za EURO 2016. godine imali polovičan učinak, Albanci savladali nejake maltežane, dok su Danci poraženi na Vembliju. Ukrajinci na neutralnom terenu obradovali navijače trijumfom nad SAD

  • 1

Gotovo sve reprezentacije danas igraju prijateljske utakmice. Za navijače i gledaoce u Srbiji je svakako najzanimljiviji meč koji srpska selekcija igra u Dablinu protiv Republike Irske, ali mnogi će sa interesovanjem posmatrati i kako će odigrati protivnici "orlova" u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo 2016. godine. Pored toga u ovom terminu se igra i nekoliko svojevrsnih derbija.

Reprezentacija Albanije, koja se nalazi i istoj grupi sa Srbijom, savladala je na svom terenu nejaku selekciju Malte 2:0. Golovima u prvom i drugom poluvremenu albanski fudbaleri su lagano trijumfovali protiv nejednako kvalitetnog protivnika. Strelci su bili Baša u 26. i Meha u 53 minutu.

Posebno je bio efektan drugi pogodak koji je dao Meha koji je šutirao sa nekih 35 metara od protivničkog gola i pogodio desni gornji ugao golmana "ostrvljana".

Crna Gora je imala jaku proveru protiv jedne od najboljih afričkih selekcija, Gane i za mnoge su naši Južni susedi neočekivano ostvarili trijumf. Izabranici Branka Brnović trijumfovali su golom Damjanovića iz penala u prvom minutu utakmice.

Trebalo bi pomenuti da su za "sokolove" nastupili i igrači Crvene zvezde i Partizana - Kasalica, Savo Pavićević, Volkov i Drinčić.

Još jedno prizemljenje za fudbalere Bosne i Hercegovine! Posle poraza u prijateljskoj utakmici protiv Argentine prošle godine i "zmajevi" su poraženi i u prvom meču u 2014. godini. Bolji od izabranika Safeta Sušića bili su Egipćani 2:0.

Na neutralnom terenu Džeko i saigrači još jednom su pokazali da ne blistaju u mečevima koji služe kao priprema za Svetsko prvenstvo u Brazilu. Posle 0:0 na poluvremenu, Gedo je doveo "faraone" u vođstvo u 53. minutu, a zimska akvizicija Čelsija, Mohamed Salah je desetak minuta kasnije postavio konačan rezultat.

Fudbaleri Ukrajine su u uprkos stanju u kome se nalazi njihova zemlja odigrali prijateljski meč i to protiv selekcije Sjedinjenih Američkih Država i pobedili 2:0, a jedan od strelaca bio je Srbin Marko Dević. U utakmici koja je odigrana na neutralnom terenu, na Kipru igrači iz zemlje na obali Crnog mora su pokazali da su kvalitetniji tim.

Jarmolenko je u 12. minutu doveo Ukrajince u vođstvo posle lepe akcije formalnih domaćina na ovom meču, da bi naturalizovani Ukrajinac Marko Dević u 68. minutu posle ubacivanja u prazan prostor i iz drugog pokušaja uspeo da savlada Hauarda i postavi konačan rezultat.

U jednom od derbija prijateljskih mečeva koji su i jednom broju reprezentacija poslužili kao pripremni za učešće na Mundijalu koje ih očekuje, fudbaleri Francuske su bili bolji od Holandije 2:0. "Trikolori" su pogocima u prvih 45 minuta zatvorili ovu utakmicu i onemogućili podmlađenom timu "lala" da izbori bolji rezultat.

Sjajni Benzema koji tokom čitave sezone blista u dresu madridskog Reala i pokazuje da će biti glavni igrač "galskih petlova" na šampionatu sveta u Brazilu, doneo je prednost domaćinu u posle pola sata igre. Pobegao je napadač francuske reprezentacije odbrani gostiju i jednu dubinsku loptu iz prve uhvatio i gotovo probušio mrežu Cilesena.

Desetak minuta kasnije Belz Matuidi je sjajno reagovao posle jednog centaršuta Kabaja i postavio konačan rezultat.

Još jedan protivnik Srbije u kvalifikacijama za EURO 2016. godine reprezentacija Danske iskoristila je ovaj termin da odigra meč i to sa svojim istorijskim rivalom Engleskom na čuvenom Vembliju. Skandinavci su se dobro držali tokom čitavog susreta, ali su ipak na kraju poraženi minimalnim rezultatom 1:0.

Nezaustavljivi Danijel Staridž nastavio je i u dresu reprezentacije da radi ono što radi u Liverpulu i golom u 82. minut doneo pobedu "Gordom Albionu". Trebal bi pomenuti da je Dancima u ovoj utakmici falio najbolji igrač Kristijan Eriksen, ali su i u njegovom odsustvu pokazali da su ozbiljan tim koji pre svega igra tvrd fudbal karakterističan za skandinavske zemlje.

U možda najzanimljivijem meču odigranom u ovom terminu sastali su se protivnici koji su igrali i u finalu poslednje Evropskog prvenstva Španija i Italija i ponovo su trijumfovali aktuelni šampioni "starog kontinenta" 1:0.

Držali su se "azuri" sat vremena da ne prime gol, ali su morali da pokleknu pred naletima "crvene furije". Pobednički pogodak postigao je fudbaler Barselone Pedro, a plod je akcije koja je karakteristična za igru trenutnih vladara planete.

Inijesta je povukao loptu sa svoje polovine, usledilo je kombinovanje nekoliko fudbalera pred golom Italijana, a uz dozu sreće pomalo lopta je došla do napadača Španije koji je matirao Bufona i doneo minimalnu pobedu svojoj ekipi.

Prijateljske utakmice, rezultati:

Japan – Novi Zeland 4:2

Indija – Bangladeš 2:2

Gruzija – Lihtenštajn 2:0

Rusija – Jermenija 2:0

Iran – Gvineja 1:2

Kosovo – Haiti 0:0

Azerbejdžan – Filipini 1:0

Litvanija – Kazahstan 1:1

Bugarska – Belorusija 2:1

Albanija – Malta 2:0

Alžir – Slovenija 2:0

Burkina Faso – Komori 1:1

Crna Gora – Gana 1:0

Grčka – Južna Koreja 0:2

Kongo – Libija 0:0

Mađarska – Finska 1:2

Mauritanija – Niger 2:1

Mozambik – Angola 1:1

Južna Afrika - Brazil 0:5

Senegal – Mali (19:00)

BiH – Egipat 0:2

Češka – Norveška 2:2

Izrael – Slovačka 1:3

Andora – Moldavija 0:3

Kipar – Severna Irska 0:0

Kolumbija – Tunis 1:1

Makedonija – Letonija 2:1

Luksemburg – Zelenortska Republika 0:0

Turska – Švedska 2:1

Gibraltar – Estonija 0:2

Rumunija – Argentina 0:0

Ukrajina – SAD 2:0

Austrija – Urugvaj 1:1

Švajcarska – Hrvatska 2:2

Irska – Srbija 1:2

Belgija – Obala Slonovače 2:2

Nemačka – Čile 1:0

Poljska – Škotska 0:1

Vels – Island 3:1

Australija – Ekvador 3:4

Engleska – Danska 1:0

Francuska – Holandija 2:0

Portugal – Kamerun 5:1

Španija – Italija 1:0

Sportske vesti iz zemlje i sveta možete pratiti i na našoj Fejsbuk stranici Telegraf Sport!

Takođe nas možete pratiti i na našem Tviter nalogu @TelegrafSport

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA