DRULOVIĆEV DEBI IZ SNOVA: Srbija preokretom do pobede u Dablinu! (VIDEO)

Fudbalska reprezentacija Srbije trijumfovala je na gostovanju u Irskoj rezultatom 2:1. "Orlovi" su do pobede stigli autogolom Mekartnija i pogotkom Filipa Đorđevića, dok je za domaćine jedini gol postigao Šejn Long

  • 19

Fudbalska reprezentacija Srbije zabeležila je pobedu na gostovanju u Dablinu. Izabranici Ljubinka Drulovićatrijumfovali su posle preokreta protiv Irske rezultatom 2:1. "Orlovi" su do pobede došli autogolom Mekartnija i pogotkom Filipa Đorđevića, dok je za domaćine jedini gol postigao Šejn Long.

Sjajnom igrom u drugom poluvremenu Srbija je uspela da preokrene rezultat i sve u svemu ostavi dobar utisak na ovom gostovanju.

Ova pobeda je šesti meč zaredom da naši reprezentativci nisu izgubili i još jedan je pokazatelj da u ovom trenutku imamo kvalitet da se borimo za plasman na same završnice velikih takmičenja.

Irska je agresivno ušla u od meč. Od samog starta su nametnuli presing, a naši igrači su delovali dosta konfuzno. Već u drugom minutu je poništen gol domaćina zbog ofsajda, doduše nepravedno. Meklin je centirao, Geri Vilan je šutirao, a Hulahan postigao pogodak.

Ipak, Irci u vođstvo dolaze u osmom minutu kada je veliku grešku Branislava Ivanovića iskoristio Šejn Long i doneo prednost svojoj ekipi. Srbija se od tog trenutka malo trgnula i uspela da koliko toliko uspostavi kontrolu. Najbolje šanse naš tim je imao posle kornera, koje je izveo Tadić, ali Biševcu i Ivanoviću je malo falilo da donesu izjednačenje našoj selekciji.

Do kraja poluvremena, domaćin je imao priliku preko Šejna Longa iz kontranapada kada je Vladimir Stojković sjajno intervesnisao, a Srbija preko Dušana Tadića koji je lucidno pokušao da prevari Forda, ali je golman Irske dobro odreagovao.

Drugo poluvreme naša selekcija počinje otresitije i odlučnije, a nagrada stiže već u 48. minutu. Kolarov i Tadić su odigrali sjajni dupli pas, da bi naš bek poslao loptu prema Filipu Đorđeviću, a Mekartni pokušavši da spreči pas ubacio loptu u svoju mrežu. Irci su jako brzo ponovo mogli u vođstvo.

Opet je Šejn Long posle pasa Hulahana izašao sam pred Stojkovića, ali je šutirao pored gola. Posle sat vremena igre, izabranici Ljubinka Drulovića su poveli.

Igrao se 60. minut kada je posle dobre akcije po levoj strani, Marković  ubacio loptu u sredinu, Tadić loše zahvatio loptu, a ona se odbila do Đorđevića koji je sproveo u mrežu. Od tog trenutka naši igrači su igrali sa puno samopouzdanja i imali potpunu kontrolu nad utakmicom.

Do kraja meča, Srbija je imala još par poluprilika, ali nije bilo promene rezultata.

Republika Irska: Ford, Kolman, Kio, Vilson, Vord, Megidi, Mekarti, Vilan, Hulahan, Meklin, Long.

Srbija: Stojković, Rukavina (od 89. Gudelj), Ivanović, Biševac, Kolarov, Fejsa, Matić, Tadić (od 80. Ljajić), Basta (od 58. Tošić), Marković (od 75. Sulejmani), Đorđević (od 86. minut S. Šćepović)

Sportske vesti iz zemlje i sveta možete pratiti i na našoj Fejsbuk stranici Telegraf Sport!

Takođe nas možete pratiti i na našem Tviter nalogu @TelegrafSport

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • специјални

    5. mart 2014 | 22:59

    Доста више прича о подмлађивању екипе. Од када пратим репрезентативни фудбал, а то је још од Осимове ере и репрезентације "Последњег југословенског тима", ми стално причамо о некаквом подмлађивању репрезентације. Дајте људи из ФСС уозбиљите се мало, бодрите селектора да позива само тренутно најбоље играче имали они 21 или 41 годину, стварајте победничку атмосферу у табору "Орлова" зарад резултата данас, а не за неко "боље сутра", да јавност подржи селектора јер ко год да је, он је данас ту- значи најбољи је! Биће увек времена и места за критике, кукњаве, пљување и жалопојке. Свим срцем уз наше! ( и играјте само за резултат). Живела Србија!

  • Boko

    5. mart 2014 | 22:59

    Bravo momci, pusti te mamice sto kritikuju samo preko komentara sto nisu nista uspeli u zivotu! Samo napred!

  • Stefan

    5. mart 2014 | 22:59

    Prvo poluvrijeme ocajno,drugo odlicno,o tome govori i rezultat. Neke izmjene su trebale ranije,prvenstveno mislim na Ljajica i Gudelja,sve u svemu pobjeda je bitna

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA