ROĐENA BRAĆA: Jedan igra u Zvezdi, drugi u Partizanu! (FOTO)

Petar i Aleksandar bi bili sasvim obična braća, ali ih od ostalih momaka njihovog godišta deli činjenica da igraju košarku i to u večitim rivalima Partizanu i Crvenoj zvezdi. Upoznajte derbi braću Aranitoviće

  • 11

Ljudi u Srbiji se odavno dele na Zvezdaše i Partizanovce i često se dešava da su članovi jedne  porodice opredeljeni da navijaju samo za jedan tim. Ali, ponekad bude i podela gde su jedni članovi porodice za Partizan, a drugi za Zvezdu.

Upravo je to slučaj porodice Aranitović gde je situacija malo neobična, jer jedan sin igra košarku u Crvenoj zvezdi, a drugi u Partizanu. Radi se o braći Petru i Aleksandru.

Petar Aranitović (19) je standardni član prvog tima Partizana, koji igra na poziciji beka šutera,  i već je nastupao na utakmicama Jadranske i Evrolige. Čak je imao i zapaženu igru na Kupu Koraća gde je protiv FMP-a ubacio dvadesetak poena.

Njegov mlađi brat Aleksandar Aranitović (16) igra na poziciji beka i krila, ali za juniorski tim Crvene zvezde. Sudeći po talentu koji ima trebalo vi već sledeće sezone da se nađe i na treninzima prvog tima. On je izabran, uz još trojicu srpskih košarkapa, da predstavlja Srbiju na Džordanovim kampu u Barseloni.

Baš nedavno je Aranitović mlađi igrao i meč kadetske  lige (po godinama je još kadet ali igra za juniore) protiv večitog rivala Partizana i ubacio i je 33 poena uz 9 skokova i 4 asistencije za pobedu Zvezde 92:80.

Poslednji primer ove Derbi braće, imali smo 2005. godina kada su u Zvezdi odnosno Partizanu igrali braća Dragićevići Tadija i Strahinja.

Tadija je bio član prvog tima Zvezde a Strahinja je igrao za mladi tim Partizana. Međutim nisu se susreli u seniorskom duelu.

Sudeći po talentima braće Aranitović nema sumnje da ćemo ih uskoro gledati u duelu jedan protiv drugog u seniorskoj konkurenciji. Tada ćemo moći da utvrdimo ko je bolji....

Sportske vesti iz zemlje i sveta možete pratiti i na našoj Fejsbuk stranici Telegraf Sport!

Takođe nas možete pratiti i na našem Tviter nalogu @TelegrafSport

(D. Stojmenović)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Ilic

    11. mart 2014 | 15:33

    Stariji Aranitovic koji je sada kako kazete standardni clan partizana je takodje prosao Zvezdinu skolu, cisto da se zna

  • Sve znam

    11. mart 2014 | 16:04

    Notmalno,nema potrebe da se dizu tenzije.Deca neka napreduju a mi da budemo normalni navijaci.Uredno je sala i peckanje a uvrede,tuce i paljenje stadiona,daleko bilo.

  • zale-care

    11. mart 2014 | 15:17

    Nadam se da će Partizan odbraniti trofej u ABA ligi i konsolidovati finansije. A onda sljedeće sezone dodatno podmladiti tim sa dolascima Dangubića, Murića i uz povratak Westermanna i Milosavljevića napraviti sasvim respektabilnu ekipu. Takođe, treba pokušati iskoristiti činjenicu što Aleksandar Aranitović navija za Partizan i dovesti ga prije potpisa profi ugovora sa Zvezdom Telekom, dečko bi mogao da bude isplativa investicija...

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA