FSBiH: Sa Srbijom ne delimo samo granice, nego i istoriju i običaje!

"Svesni smo činjenice da će uvek biti onih koji će ovakvim ispadima pokušavati da naruše ugled i prijateljske odnose koje neguju NS/FS BiH i FS Srbije ali nas ništa neće obeshrabriti, niti zaustaviti, na putu organizacije prijateljskih utakmica svih naših selekcija i saradnje ne samo na sportskom nivou," navodi se u saopštenju FSBiH povodom incidenta u Modriči

  • 4

Prijateljska utakmica između omladinskih selekcija Bosne i Hercegovine i Srbije prekinuta je u 64. minutu u Modriči zbog povika "Ubij Turčina" i "Nož, žica, Srebrenica", a osim Fudbalskog saveza Srbije, osuda vinovnika je usledila i od strane nacionalnog fudbalskog saveza BiH.

Saopštenje prenosimo u celosti.

"Nogometni/fudbalski savez Bosne i Hercegovine izražava najiskrenije žaljenje zbog prekida utakmice do kojeg je došlo zbog nacionalističkog skandiranja manje grupe navijača reprezentacije Srbije.

U borbi protiv svih oblika huliganizma, rasizma, nacionalizma i drugih protivzakonitih aktivnosti na stadionima postoji nulta stopa tolerancije u skladu sa kampanjom koju vode UEFA/FIFA, a koju sledi i NS/FS BIH.

U iskrenom nastojanju da sve naše reprezentativne selekcije igraju utakmice širom Bosne i Hercegovine a na osnovu ranijih pozitivnih iskustava, NS/FS BiH je preduzeo sve potrebne aktivnosti kako bi ovaj susret bio festival fudbala i prilika da se mladi ljudi zbliže i bolje upoznaju.

Sport, a posebno fudbal treba da ujedinjuje ljude i u tom kontekstu najiskrenije verujemo da će na predstojećem Svetskom prvenstvu „A“ reprezentacija BiH imati brojne simpatizere i iz Srbije, sa kojom delimo ne samo granice već i kulturu, istoriju, običaje.

Svesni smo činjenice da će uvek biti onih koji će ovakvim ispadima pokušavati da naruše ugled i prijateljske odnose koje neguju NS/FS BiH i FS Srbije ali nas ništa neće obeshrabriti, niti zaustaviti, na putu organizacije prijateljskih utakmica svih naših selekcija i saradnje ne samo na sportskom nivou.

Potvrda za to je i sutrašnja utakmica istih rivala u Gradačcu", navodi se na FSBiH.

Sportske vesti iz zemlje i sveta možete pratiti i na našoj Fejsbuk stranici Telegraf Sport!

Takođe nas možete pratiti i na našem Tviter nalogu @TelegrafSport

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Al

    12. mart 2014 | 23:04

    Pa ti ne znas tri grada u Rusiji,a kao navijao bi.

  • Милован Ваљево

    13. mart 2014 | 00:21

    Ја сам Србин из Србије и на светском првенству навијаћу за БиХ!!!

  • НиколаНС

    12. mart 2014 | 20:59

    Ни један нормалан Србин неће навијати за Хрватску и БиХ на наредном Светском првенству. За Русију, Аргентину, Бразил, Јужноамеричке и Афричке репрезентације. А ови и остале Европске репке (изузев можда Португала и Шпаније) могу да се #%&"$%#/ и надам се да неће ни гола постићи.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA