Sve Balotelijeve suze! (FOTO) (VIDEO)

Odlučili smo da vas podsetimo na trenutke emotivne slabosti italijanskog napadača koji je četiri puta tokom svoje seniorske karijere umeo da zaplače i pokaže da još uvek nije uspeo da postane stabilna i usredsređena ličnost

  • 0

Mario Baloteli je jedan od onih sportista koji vas ne mogu ostaviti ravnodušnim, bilo da ga volite ili ne. Fudbalski talenat mu ne može osporiti niko, ali isto tako niko ne može da kaže da je uspeo da taj dar u potpunosti potvrdi i na terenu.

Isto tako se ne može reći da nije arogantan, egoističan, temperamentan, što je mnogo puta umeo da pokaže, a što samo dokazuje da i dalje većim delom njegovog bića vladaju emocije, koje ipak ponekad umeju da pokažu i njegovu, da tako kažemo, nežniju stranu. Iako se na prste jedne ruke mogu izbrojati takve situacije, ipak ih je bilo, možda i više nego kod drugih profesionalnih fudbalera.

Da, verovatno ste pogodili, ovde govorimo o "Super Mariju" i njegovim suzama. Italijan je tokom karijere često umeo da zaplače na terenu ili pored njega, a isto je uradio i u utorak uveče, nakon poraza njegovog Milana od Atletiko Madrida i ispadanja iz Lige šampiona.

Mi smo odlučili da vas podsetimo na trenutke emotivne slabosti ovog veoma često samouverenog napadača koji je četiri puta tokom svoje seniorske karijere umeo da pusti suze niz obraze i pokaže da još uvek nije uspeo da postane stabilna i usredsređena ličnost.

Sve je počelo tokom Evropskog prvenstva 2012. godine i nakon polufinalne utakmice protiv Nemačke. Balotelijeva partija iz snova kada je gotovo sam pobedio "pancere" i postigao jedan od najlepših golova na turniru i pokazao kakav potencijal se nalazi u njemu. Tada prvi put nije mogao da suzdrži emocije i to u trenutku kada se pozdravljao sa svojom usvojiteljskom majkom.

Kao što većina ljudi verovatno zna da je 23-godišnji igrač poreklom iz Gane usvojen od strane jedne italijanske porodice, koja mu je pružila sve u životu i za koju je veoma vezan. Tako je i posle svoje blistave igre u borbi za polufinale, dok je ceo svet pričao o njemu, fudbaler Milana odlučio da pokaže koliko je zahvalan svojim usvojiteljima.

Dotrčao je posle meča do tribine na kojoj se nalazila njegova usvojiteljka, kojoj su se suze radosnice slivale niz lice zbog ponosa na svog sina, a ni njemu nije bilo svejedno. Iako niko od fotografa i kamermana nije uspeo da uhvati trenutak tada kada je zaplakao, svi prisutni kažu da jeste, a on je novinarima posle toga rekao da svoja dva gola posvećuje upravo svojoj majci.

Samo nekoliko dana kasnije slika Balotelijevih suza obišla je čitavu planetu. Bilo je to nakon finala protiv Španije, kada je "crvena furija" prosto demolirala "azure" i ubedljivo rezultatom 4:0 odbranila titulu prvaka Evrope. Ovaj poraz teško je pao tada tek 21-godišnjaku, koji je ponovo popustio i briznuo u plač.

Na naredno ispoljavanje emocija sačekalo se nekoliko godina  to jest do početka februara 2014. godine, kada smo ponovo bili svedoci reke suza koju je prolio. To je bilo na utakmici koju su "rosoneri" igrali protiv Napolija, a Baloteli je u trenutku kada je zamenjen i seo na klupu za rezerve i počeo da plače.

Nikome nije bilo jasno o čemu se radi i zašto je ovako reagovao reprezentativac Italije, a nagađanja su išla od toga da je bio razočaran svojom partijom u tom meču i zato što je morao ranije da napusti teren, preko toga da su mu navijači Napolitanaca uvikivali rasističke parole.

Ipak niša od ovoga nije bilo tačno, jer se na kraju ispostavilo da je njegovo novo pokazivanje slabosti bilo zato što je tog dana testom očinstva utvrđeno da je on otac jednogodišnje bebe koju je rodila njegova bivša devojka Rafaela Fiko, a koju on nije želeo da prizna. što ga je podsetilo na njegovu tužnu sudbinu kada se rodio.

I kao što rekosmo, poslednji put do sada desilo se pre jednog dana, posle katastrofalnog poraza njegovog Milana od Atletiko Madrida i ispadanja u osmini finala najjačeg evropskog fudbalskog takmičenja, ali i još jedne njegove očajne partije.

Na kraju trebalo bi pomenuti da nije sramota plakati i pokazati svoje emocije, što samo dokazuje da smo ljudi, živi od krvi i mesa, ali isto tako, kada se govori o Mariju Baloteliju i njegovim suzama, one nam možda govore i nešto više od toga. Vraćaju nas na priču sa početka i to da njegova česta emotivna pucanja pokazju i to da možda još uvek nije odrastao i sazreo, ni kao fudbaler, ni kao ličnost.

Sportske vesti iz zemlje i sveta možete pratiti i na našoj Fejsbuk stranici Telegraf Sport!

Takođe nas možete pratiti i na našem Tviter nalogu @TelegrafSport

(U. Marjanović)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA