Tole se nudio, ali nije smenjen! Pojedince će prijaviti Vučiću!

Predsednik FSS i pored toga što je ponudio da se izglasa nepoverenje njemu nije doživeo smenu, jer je Zvezdan Terzić bio u ulozi mirotvorca. Burna sednica izazvala je oštre reči prvog čoveka srpskog fudbala koji je dobio neku vrstu ultimatuma

  • 13

Tomislav Karadžić  je preživeo Skupštinu Fudbalskog saveza Srbije koja je održana u Staroj Pazovi i na kojoj se između ostalog raspravljalo i o njegovom opstanku na mestu predsednika FSS. Na kraju je jednoglasnom odlukom potvrđeno da dosadašnji prvi čovek srpskog fudbala ostane na toj funkciji.

Posle razgovora o godišnjem izveštaju, finansijskoj dobiti saveza, neuspesima koji su se desili i planovima za 2014. godinu, usledio je buran deo sednice koji je prvi otvorio upravo predsednik srpske fudbalske organizacije. Karadžić je izjavio i da je o njegovoj smeni razgovarao i sa Aleksandrom Vučićem i rekao mu tom prilikom da se mnogi koji žele da ga smene pozivaju upravo na predsednika Srpske napredne stranke.

- Tole imaš moj broj, ko god da se pozove na mene samo mi reci ko je to, a ja sam mu rekao da ću to objaviti posle izbora - objavio je Karadžić odgovor koji je dobio od Aleksandra Vučića i upozorio sve koji se budu pozivali na nekog političara da će njihova izjava ići u policiju, a Disciplinska komisija će im izreći suspenziju zatraživši da se ovaj njegov predlog usvoji.

Posle njegovog izlaganja za reč se javio predsednik Zajednice Superligaša Zvezdan Terzić koji je iskoristio ovu priliku da pomene da je Karadžić uradio mnogo dobrih stvari, ali i ponovio svoj zahtev za reformama i promenama u narednih 60 dana, a da u slučaju da se one ne izvrše budu raspisani vanredni izbori.

- Ne bih se previše bavio analizom izveštaja jer su mišljenja subjektivna. Ima primedbi, ali je Tole uradio dosta dobrih stvari. Međutim, problem je što se fudbalska Srbija podelila na dva dela - Za i protiv Karadžića. Pitanje je da li možemo dalje zajedno? Mislim da možemo, ali da mora biti nekih odstupanja. Želim dogovor i jedinstvo za dobrobit srpskog fudbala - rekao je Terzić i ponovio svoje zahteve o reformama.

Predsednik OFK Beograda ima podršku u potpredsedniku Crvene zvezde Slaviši Kokezi u čijem je društvu i stigao u Staru Pazovu, a koji se posle njega javio za reč i rekao da će klub iz Ljutice Bo9gdana pružiti punu podršku savezu tokom promena, ali i da će pokrenuti određene postupke u slučaju da one izostanu.

- Tokom prethodnih dana smo dobili uverenja od Karadžića da ćemo razgovarati o promenama. Ukoliko do toga dođe Crvena zvezda će uzeti puno učešće u radu Fudbalskog saveza Srbije, ali ukoliko ne dođe Crvena zvezda će biti inicijator pokretanja određenih postupaka. Nadam se da do toga neće doći - rekao je Kokeza.

Posle svega toga predsednik Karadžić je predložio da se odmah glasa o njegovom poverenju i ostanku na toj poziciji, ali ga je Zvezdan Terzić prekinuo rekavši da o tome ne žele da diskutuju i da je protiv njegovog odlaska, na šta je prvi čovek srpskog fudbala rekao da nije loše ideja.

Skupština je ipak, jednoglasno odlučila protiv ostavke Karadžića, odnosno, za njegov ostanak na mestu predsednika Fudbalskog saveza Srbije.

Pored ovih dešavanja izabrani su i neki novi članovi  skupštine FSS, a možda najvažniju promenu izvršila je Crvena zvezda koja zamenila Miodraga Zečevića Slavišom Kokezom, a takođe novi član ovog tela postao je i brat Ivice Tončeva, Novica.

NOVI ORGAN U SASTAVU FSS-a - ARBITRAŽNI SUD

Formiran je Arbitražni sud Fudbalskog saveza Srbije na predlog Izvršnog odbora, a sedište će mu biti na Terazijama, dok će se procesi voditi u Staroj Pazovi. Članovi ovog tela biće predsednik, generalni sekretar, kao i trojica arbitara od kojih će po jedan predstavljati FSS, Zajednicu Superlige i Udruženje fudbalera.

Arbitražni sud će zameniti Arbitražnu komisiju koja bi trebalo da bude ugašena do juna ove godine, a od tada na snagu stupa novostvoreni organ koji će kao telo saveza odlučivati u sporovima između igrača i kluba, umesto slučaja kakav je bioi do sada kada je odlučivao organ Superlige. Za predsednika Arbitražnog suda izabran je Slobodan Pajović.

PROFIT - 21 MILION DINARA

Fudbalski savez Srbije je u prošloj godini imao profit od 21 miliona dinara. Agencija "Plavi, plavi" ostvarila je dobit od 16 miliona, dok je sportski centar zaradio oko 2,2 miliona u srpskoj valuti.Višak novca će biti uložen u u renoviranje stadiona u Sportskom centru u Staroj Pazovi.

Trebalo bi pomenuti da je planirani rashod za 2013. godinu bio oko 966.000.000 evra, ali je taj iznos premašen, pa je potrošeno oko milijardu i 77 miliona evra i da je uprkos tome ostvarena dobit. Planirani budžet za 2014. godinu nešto je manji nego u prošloj i iznosi oko 11.828.000 evra.

KARADŽIĆ: ŠIMUNIĆ NAS JE KOŠTAO PLASMANA NA MUNDIJAL!

Tomislav Karadžić se ponovo obratio okupljenima i kao najveći neuspeh srpskog fudbala je apostrofirao neodlazak na Svetsko prvenstvo u Brazilu ove godine.

- Naš najveći neuspeh je bio neodlazak na Svetsko prvenstvo. Iako je na početku rečeno da je vreme za podmlađivanje i da je logično bilo da izostane rezultat, nije moralo tako da bude. Određene greške su napravljene u kvalifikacijama. Tim se previše podmladio , a dokazano je da nije isto biti selektor i trener.

Start Šimunića nad Sulejmanijem

- Utakmice u Skoplju i Zagrebu su rešile pitanje plasmana. Međutim, start Šimunića je možda mogao da odluči da odemo u baraž. Ima nešto i pozitivno. Srbija prvi put ima između 30 i 40 igrača. Nikada nismo imali ovakav potencijal, a dokaz je da u Nici niko nije želeo Srbe u grupi - rekao je Karadžić koji se osvrnuo i na situaciju sa selektorom rekavši da Drulović ima punu podršku, a da za tu poziciju imaju još dva kandidata.

Prvi čovek srpskog fudbala je govorio i o mogućnosti izgradnje nacionalnog stadiona, ali taj ideja je za sada daleko od realizacije i da je realnije da se rekonstruiše neki od postojećih.

- Piatanje nacionalnog stadiona je i dalje otvoreno, jer Beogradu treba takav objekat za Evropsko prvenstvo, Ligu šampiona i Ligu Evrope. Mada prema zadnjim informacijama realnije je da se Marakana ili Partizanov stadion rekonstruišu nego da dobijemo lokaciju za izgradnju stadiona - objasnio je predsednik FSS.

Sportske vesti iz zemlje i sveta možete pratiti i na našoj Fejsbuk stranici Telegraf Sport!

Takode nas možete pratiti i na našem Tviter nalogu @TelegrafSport

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Čučuk Stanoje

    18. mart 2014 | 15:10

    Kakva banda ! Kakvi lažovi ! A ovaj morž je prevazišao sve. Ovo sad se razvija u domenu naučne fantastike. Ovo što sad gledamo i slušamo , ovo nije istina. Ovo je neverovatno. Kad god čitam o ovom moržu mislim sad ću se probuditi , sanjam.Ljudi , da li je ovo istina , jel vi vidite šta on priča? Shvatio sam , mi smo svi ludi , to je objašnjenje.

  • Thrylos

    18. mart 2014 | 15:40

    Mi smo odavno otisli u onu stvar...

  • ACA B.

    18. mart 2014 | 16:41

    Nadam se da ce ova matora komunjara svoje poslednje dane provesti u zatvoru.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA