DALJINSKI,PIVO,ČIPS: Španski, londonski, hrvatski i nemački klasik za vikend!

Proleće je i zvanično stiglo, ali utakmice koje su na programu ovog vikenda mame svakog ljubitelja fudbala da veliki deo vremena provede ispred televizora

  • 5

I predstojeći fudbalski vikend ima da ponudi pregršt uzbuđenja na fudbalskim terenima širom Starog kontinenta.

Pored utakmica koje će možda biti ključne u borbi za titulu, izlazak u Evropu ili opstanak, neki mečevi koji su na programu u naredna dva dana su svakako više od igre.

ČELSI - ARSENAL (subota 13.45 Sportklub 1)

Borba za London i borba za Englesku. Utakmica od neverovatne važnosti za dve ekipe koje se bore za šampionsku titulu u Premijer ligi. Čelsi je u prethodnom kolu izgubio od Aston Vile, ali u ovu utakmicu ulazi osokoljen plasmanom u četvrtfinale Lige šampiona.

Arsen Venger će po 1000. put predvoditi Arsenal sa klupe i nada se da će mu njegovi izabranici za jedan ovakav jubilej pokloniti pobedu. Tobdžije nisu slavile na Stamford Bridžu od 2011. godine, a prvi meč ove sezone između ove dve ekipe završen je bez golova.

DONJI SREM - CRVENA ZVEZDA (subota 14.30 Arenasport 1)

Utakmica od enormne važnosti za obe ekipe. Crveno-beli žele da zabeleže i 10. vezanu pobedi i time zadrže prvo mesto na tabeli, dok je domaćoj ekipi svaki bod zlata vredan u borbi za opstanak.

Svi u taboru Zvezde se sigurno sećaju prvog meča u ovoj sezoni ova dva tima, kada su izabranici Slaviše Stojanovića imali dva gola prednosti, ali su ipak na kraju osvojili samo bod. Ova utakmica će se iz bezbednosnih razloga igrati u Novom Sadu.

HAJDUK SPLIT - DINAMO ZAGREB (subota 15.00 Arenasport 3)

Ne postoji meč koji izaziva više pažnje u Hrvatskoj nego duel dve ekipe koje su veliki rivali od svog nastanka. Iako su se mnogi nadali da bi Hajduk ove sezone mogao da se ozbiljnije umeša u borbu za titulu, Dinamo ipak ima čak deset bodova prednosti.

I pored toga što ova utakmica neće imati veliki takmičarski značaj, ovo je utakmica koja je svakako više od igre. Poslednja dva meča su završena pobedom ekipe iz Zagreba, pa Splićani svakako žarko žele pobedu nad timom iz prestonice naših suseda.

ŠTUTGART - HAMBURG (subota 15.30)

Nekada su ove dve ekipe igrali svoje mečeve  za što bolji plasman u gornjem delu tabele, a sada će ova dva nemačka velikana odmeriti snage u borbi za opstanak.

Domaća ekipa u ovu utakmicu ulazi sa nizom od čak pet mečeva bez pobede, dok su se gosti dolaskom Mirka Slomke malo trgnuli i krenuli da igraju bolji fudbal. Nema sumnje da nas na Mercedes-Benz stadionu očekuje sjajna atmosfera, a videćemo ko će biti bolji.

PARTIZAN - SLOBODA (subota 17.00 Arenasport 1)

Kao što je i trener crno-belih rekao, svaka naredna utakmica za njih je kao malo finale. Partizan nema pravo na kiks do kraja šampionata, ukoliko želi da osvoji sedmu uzastopnu titulu, a prva sledeća prepreka je ekipa iz Užica.

Sloboda je u odnosu na prethodne sezone sada u grupi klubova koji se bori za opstanak, pa bi možda bodovi u duelu sa favoritom bili presudni za opstanak u eliti. Partizan će biti oslabljen za Nikolu Ninkovića, Danka Lazovića, Milana Obradovića i Vladimira Volkova.

REAL MADRID - BARSELONA (nedelja 21.00 Sportklub 3)

Najgledanija utakmica na planeti. Derbi koji ne predstavlja samo borbu na fudbalskom terenu, već duel dva najskuplja tima na svetu, dva najbolja igrača na planeti,  dve škole fudbala, dva načina razmišljanja, dve potpuno različite kulture i dva različita mentaliteta jednog naroda.

"El Klasiko" u 168. epizodi u ovom trenutku ima ogroman značaj u  borbi za šampionsku titulu. Madriđani imaju četiri boda prednosti u odnosu na Katalonce, pa bi eventualnim trijumfom izbacili velikog rivala iz borbe za naslov prvaka Španije. Real od 30. oktorbra prošle godine nema poraz, pa ćemo videti, da li Barselona, koja je dosta osporavana ove sezone, može da pokaže da je i dalje vladar u zemlji evropskog i svetskog prvaka.

Sportske vesti iz zemlje i sveta možete pratiti i na našoj Fejsbuk stranici Telegraf.rs!

Takode nas možete pratiti i na našem Tviter nalogu @TelegrafSport

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Ljuti Četnik

    21. mart 2014 | 20:58

    Oj Hajduče je l' ti žao SRBIN te je osnovao ? :)

  • petarBG

    21. mart 2014 | 20:50

    SRAMOTA da Barsu-Real daju na Areni 3

  • Monarh

    22. mart 2014 | 10:18

    Vise volim kikiriki...industrijski cips je otrov, bolje ga sami napravite kod kuce i zdravije i ukusnije:)

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA