SRPSKI GIGS: Kad je Ilić debitovao, neki saigrači nisu ni u školu išli! (FOTO)

Iako je prošlo više od 18 godina otkako je debitovao za najjači sastav crno-belih, strast i borbenost kakvu je tada imao Saša Iić još uvek pokazuje na terenima Jelen Superlige * Danilo Pantić rođen istog dana (26. oktobar) kada je Ilić debitovao

  • 8

I Srbija ima svog Rajana Gigsa!  Kapiten Partizana Saša Ilić pretposlednjeg dana 2013. napunio je 36 godina i ušao u 37. godinu života, ali s obzirom na to kako igra i kako se bori, deluje kao da je tek došao iz omladinskog pogona.

Svojevremeno reprezentativac Jugoslavije, pa Srbije na meču protiv Slobode iz Užica pokazao je svojim naslednicima kakav trud i zalaganje moraju da ulože igrajući u dresu svog kluba, postigavši jedini pogodak na susretu.

Iako je prošlo više od 18 godina otkako je debitovao za najjači sastav crno-belih, strast i borbenost kakvu je tada imao i dalje pokazuje na terenima Jelen Superlige.

Rođeni Požarevljanin je svoj prvi nastup u dresu kluba iz Humske zabeležio 26. oktobra 1996. na utakmici protiv Borca iz Čačka. Kad se pogleda sastav koji se u subotu suprotstavio Užičanima, može se vidieti da dosta momaka koji su istrčali na teren u Humskoj nisu ni znali mnogo o fudbalu, a kamoli maštali o tome da zaigraju za Partizan.

U trenutku njegovog debija Nikola Drinčić, na primer, imao je imao 12 godina, dok su Vulićević i Lukač imali godinu dana manje.

Malbašić, Brašanac, Marković, pa i Škuletić i Trajković teško da pamte taj trenutak, a šta tek reći za dvojicu najmlađih u ekipi, velike talente Andriju Živkovića i Danila Pantića? Živković je u tom momentu imao tek tri meseca i petnaestak dana, dok je mlađani Pantić rođen upravo tog 26. oktobra 1996!

Ono što je Rajan Gigs u Britaniji to je definitivno Saša Ilić u Srbiji. Samo je jedna razlika između njega i njegovog daleko slavnijeg kolege iz Mančester junajteda, a to je da je Velšanin celu karijeru proveo u samo jednom klubu, dok je 37-godišnja legenda Partizana imala izlet u inostranstvo igrajući za Seltu, Galatasaraj, Salcburg i Larisu.

Predvodnik već nekoliko generacija crno-belih fudbalera je odigrao 666 utakmica za svoj tim do sada i postigao 225 golova, a njegov pogodak protiv užičke ekipe mu je bio 118. u prvenstvenim mečevima, čime se izjednačio na prvom mestu večne liste strelaca Partizana sa legendarnim Stjepanom Bobekom, koga bi mogao do kraja ovog šampionata i da prestigne.

Sportske vesti iz zemlje i sveta možete pratiti i na našoj Fejsbuk stranici Telegraf Sport!

Takođe nas možete pratiti i na našem Tviter nalogu @TelegrafSport

(U. Marjanović)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • grobar do koske

    24. mart 2014 | 11:55

    Od kada je Ilic debitovao za najvecu Instituciju na ovim prostorima(a i sire),mnogim igracima pecurkane,da ne kazem SVIM,bilo bi bolje da su zavrsili bilo kakve skole nego sto su se "bavili" veoma neuspesno fudbalom !!! Partizan-Sampion Srbije do okoncanja sveta !!! Partizan-MIT ili cudo !!!

  • Slave

    24. mart 2014 | 10:24

    Prije svega veliki covjek pa omda veliki igrac...primjer mladim sportasima...

  • Lesa990

    24. mart 2014 | 11:05

    I to što Gigs igra pun gas, a Sale se oglasi da ostatak ekipe igra bez njega 10 min da malo dođe sebi.. :) Delija sam, ali u svakom slučaju, respekt za njega i kao igrača i kao čoveka!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA