ADVOKATI TVRDE: Šimunić je žrtva velikosrpskog lobija!

Kako tvrdi advokatski tim suspendovanog fudbalera Hrvatske zbog ustaškog uzvika "Za dom spremni", najbolje bi bilo da FIFA prizna svoju grešku, jer je pod uticajem manipulacije velikosrpske politike i izrazito moćnog velikosrpskog lobija, koji je, kako kažu, nažalost svoje pipke pustio duboko i u hrvatsku politiku

  • 19

Advokatski tim fudbalskog reprezentivca Hrvatske Josipa Šimunića, kom je odbijena žalba povodom suspenzije od deset mečeva zbog koje će propustiti Svetsko prvenstvo, ne prestaje sa radom. Sledi obraćanje Sudu za sportsku arbitražu u Lozani, odakle bi, navodno, trebalo da bude presuđeno u Šimunićevu korist.

Naime, hrvatski magazin "Feniks" objavio je delove žale koju su sastavili advokati fudbalera, a među argumentima se ističe - kršenje osnovnih ljudskih prava.

Advokati Davor i Zlatko Prtenjača i Martin Nolte tvrde da bi za FIFA najbolje bilo da prizna svoju grešku u slučaju Šimunić, jer kako tvrde, svetska kuća fudbala pod uticajem je manipulacije velikosrpske politike i izrazito moćnog velikosrpskog lobija, koji je, kako kažu, nažalost svoje pipke pustio duboko i u hrvatsku politiku!

Žalba Šimunićevih advokata ima ukupno 200 stranica, a 43 su čisti argumenti.

Ono što je izuzetno bitno u tom delu žalbe, kako tumači prof. dr. Nolte, ekspert za sportsko pravo u Nemačkoj, jeste to da Šimunić po sportskom pravu koje jedino obvezuje FIFA nije prekršio statut FIFA i da shodno tome postoje veliki izgledi da dobije na Sportskom sudu, prenosi "Index.hr".

"Za čitav proces i FIFA bi najbolje bilo da prizna evidentnu grešku, jer su i oni žrtve velikosrpskog lobija i velikosrpske politike na koju su nažalost i naseli i hrvatski političari, koji ne samo da nisu sprečilii tu grešku, već su je i podržali," zaključuje navedeni portal.

Sportske vesti iz zemlje i sveta možete pratiti i na našoj Fejsbuk stranici Telegraf Sport!

Takođe nas možete pratiti i na našem Tviter nalogu @TelegrafSport

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • grobar do koske

    23. mart 2014 | 17:57

    Sto ga grle pecurkanci...nisam znao da je vec napravljena fuzija-Crveni Dinamo ??!! Postao sam neobavesten...Partizan-MIT ili cudo !!!

  • Mica

    23. mart 2014 | 17:54

    Daj boze da postoji velikosrpski lobi mada cisto sumnjam. Simunic je jednostavno kreten koji zasluzuje kaznu

  • markojanko

    23. mart 2014 | 18:32

    Simunic je zrtva svoga zakrzljalog mozga...

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA