TRESE SE ZAGREB: Hrvati ne idu na Svetsko prvenstvo?!

Komisija za nacionalne saveze naglasila da bi se svaka Vladina odluka, da jednostrano postupa u internim poslovima Hrvatskog fudbalskog saveza, smatrala neumesnim uplitanjem, pa bi se takav slučaj mogao naći pred nadležnim organima svetske kuće fudbala

  • 29

Svetska fudbalska federacija FIFA jasno je stavila do znanja hrvatskoj Vladi, da ako se bude dalje mešala u posao fudbalskog saveza, Hrvatska neće ići u Brazil, prenose tamošnji mediji.

Ova jasna i oštra poruka stigla je ovih dana u Zagreb u vidu pisma koje su potpisali glavni sekretari FIFA i UEFA Žarom Valke i Đani Infantino.

- FIFA i UEFA ne prozivaju hrvatsku vladu, već primenjuju svoje statute- , stoji u zajedničkom pismu u kojem je i poruka zajednička: nastavite li sa mešanjem, hrvatski klubovi neće u Evropu, a reprezentacija u Brazil.

U dopisu se jasno navodi.

- Statutom FIFA, a posebno članovima 13. i 17., od saveza članica FIFA traži se da svoje poslovanje vode nezavisno i bez ikakvog uticaja trećih strana.

- Stoga je FIFA-ina Komisija za nacionalne saveze naglasila da bi se svaka Vladina odluka da jednostrano postupa u internim poslovima Hrvatskog fudbalskog saveza smatrala neumesnim uplitanjem, te da bi se takav slučaj dostavio nadležnim FIFA-inim telima radi razmatranja i moguće odluke, kojom se mogu izreći kazne, uključujući i suspenziju, pa čak i reprezentacije sa Svetskog prvenstva - navodi se u dopisu koji je stigao u Zagreb.

Sportske vesti iz zemlje i sveta možete pratiti i na našoj Fejsbuk stranici Telegraf Sport!

Takođe nas možete pratiti i na našem Tviter nalogu @TelegrafSport

(Telegraf.rs/Jutarnji list)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA