≫ 

Đoković sa Vilanderom o US openu i nastavku tenisa: "Bio sam skeptičan, sad sam srećan"

Najbolji igrač sveta trenutno je u Zadru, ali se uključio u emisiju "Tennis legends"

  • 3
Novak Đoković, KK Zadar, košarka Novak Đoković okružen novinarima u Zadru Foto: Mario Ćužić/HTS

Najbolji svetski teniser Novak Đoković bio je gost u intervjuu Matsa Vilandera za "Jurosport" u takozvano Vodkastu, a pridružio im se i bivši španski igrač Aleks Koreča.

ATP je potvrdio da će prvi postkoronski turnir biti u Vašingtonu 14. avgusta, a Novak ističe kako je veoma važno što teniseri imaju šansu da se ponovo takmiče.

- Veoma sam srećan i uzbuđen što će se svi ti turniri, pogotovo Grend slemovi, održati. Mislim da je mnogo ljudi bilo skeptično povodom turnira u Americi, s obzirom kroz šta ta država prolazi zbog pandemije korona virusa.

Pogledajte galeriju fotografija Novaka u Zadru

-  Dakle, mnogo ljudi, uključujući i mene, bili su prilično sumnjičavi prema tome hoće li se to dogoditi ili ne. Mnogo mi je drago što će se igrati turniri, naravno, i vrlo je važno da pružimo mogućnost za igrače da se takmiče.

- Teniski profesionalci vole sport, strastveni smo u tome. Nedostaju nam takmičenja i putovanja. Mislim da je ovo vrlo pozitivna vest. Siguran sam da govorim u ime svih igrača i svih ljubitelja tenisa i svih koji su uključeni u teniski ekosistem. Na ovo smo čekali svih ovih meseci. Nadali smo se i molili da se takmičenja nastave vrlo brzo.

Trening Novak Djoković Foto: Mario Ćužić / HTS

Srbin je naglasio da je evidentno da su "propisi i mere danas prilično strogi", aludirajući na karantin u SAD.

- To se posebno odnosi na igrače iz Južne Amerike koji neće moći da putuju iz svojih zemalja. Nadam se da će se to promeniti, ATP i USTA rade na tome. Najgori scenario je da sve ostane kako je sada, ali ima vremena.

- Nadam se da će svaki igrač, koji zaslužuje svoje mesto na US Openu imati jednaku priliku da putuje tamo i takmiči se kao i svi drugi. To je vrlo, vrlo važno jer je to temelj ATP i temelj internacionalnog tenisa. Svi ćemo zajednički pokušati da se pobrinemo da to bude prioritet. Nadajmo se da će se u sledeća dva meseca neka od tih ograničenja malo olabaviti i da ćemo imati sjajan turnir."

Što se tiče Rolan Garosa, prvi teniser sveta ističe da je uzbuđen što će se vratiti na zemljane terene u Parizu.

- Drago mi je što su uspeli jer razumem komplikacije i izazove koji stoje iza organizacije turnira. Sjajno je što ćemo ove godine imati krov nad Filip Šatrijeom. To su pozitivne stvari i tome se radujem. Mislim da je to jedan od najvažnijih i jedan od najlepših turnira na svetu. Uvek uživam da igram u Parizu i jedva čekam da se vratim tamo," rekao je Đoković.

Video: Novak Đoković: Za ovo se živi, Beograd gledao tenis posle ponoći

(Telegraf.rs/Eurosport)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Darko Prijovic

    20. jun 2020 | 15:39

    Nole najveci si,najbolji si na svetu,mogu samo dusmani da te mrze. Divno je videti kako je Nole organizovao Adria Tour i to humanitarnog karaktera. Opet je pokazao koliko je veliki.Bravo Nole.Idemo u nove pobede...

  • Vukan Vujosevic

    20. jun 2020 | 15:36

    Bravo za Nokleta sto je organizovao Adria Tour humanitarnog karaktera uz saglasnost ministarstva zdravlja svih zemalja gde ce se igrati turnir. Mnoge novinare boli sto je super organizacija i sto ucestvuju najveca imena iz sveta tenisa.Boli ih sto je Nole super spreman i sto ce da opet pobeduje na svim turnirima.Boli ih i to sto je Srbin.Nazalost vi nepoznati novinari koji kritikujete Noleta, moracete jos dugu da gutate knedle,jer ce Nole jos dugo da bude broj jedan na planeti.

  • Dragan Ivic

    20. jun 2020 | 15:30

    Nole najveci si i najbolji sportista na svetu.Zlobnici mogu samo da mu zavide,a ovi novinari koji kritikuju Noleta zbog turnira Adria Tour, da li znaju da se odrzavaju turniri i u ostalim zemljama,npr u Austriji,pa niko ne kritikuje te turnire i igrace koji su ucestvovali.U Nemackoj postoji razlicit zakon u raznim oblstima Nemacke.U Bavarskoj ne sme doci do kontakta na treningu,a u drugim oblastima moze. Tako da mnogi treneri se sele sa timovima u druge oblasti Nemacke da bi trenirali i igrali prijateljske utakmice.Zasto onda kritikuju organizaciju Adria Tour kada je sve uradeno po pravilima koje su propisale zdrastvene ustanove i ministarstvo zdravlja i u Srbiji i u Hrvatskoj.Koliko vidim ovde se radi samo o ljubomori na Noleta sto je dobro pripremljen i sto ce jos dugo da bude prvi igrac na svetu,to zapad boli.Ideeemo Nole u nove pobede...

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA