≫ 

Đorđe Đoković: Dimitrov se žalio samo na povredu lakta, pogođen sam zbog Borne Ćorića

Novakov brat je istakao i da prvi reket sveta nije imao obavezu da se testira u Hrvatskoj, već je to učinio po sletanju u Beograd

  • 1
Adria tour, Dominik Tim - Filip Krainović Foto: Marko Jovanović

Direktor Adria Toura Đorđe Đoković gostovao je na televiziji "Prva" gde je govorio o naprasnom završetku takmičenja u Zadru!

Podsetimo, finale između Novaka Đokovića i Andreja Rubljova otkazano je zato što je bugarski teniser Grigor Dimitrov, koji je igrao i u Beogradu, objavio da ima korona virus.

- Imali smo situaciju sa Dimitrovim. Jako sam bio pogođen vešću da je Borna Ćorić, moj drugar iz detinjstva, zaražen koronavirusom. U ovom trenutku imamo testiranih oko stotinu ljudi, što igrača, što ljudi iz organizacije. Svega četiri osobe su pozitivne. Iz Hrvatske nas uveravaju da je sve pod kotrolom. Nema razloga za paniku. Najveća nam je briga da svi zaraženi budu zaštićeni i da kroz infekciju prođu što blaže - rekao je Đorđe Đoković i dodao:

- Kada je Dimitrov objavio da je pozitivan, moj stav je bio da se finale otkaže. Želimo da zaštitimo svakog igrača i svakog navijača. Grigor je pre Beograda i Zadra bio u Sofiji. Mi smo svima iz organizacije rekli da ako osete bilo kakve simptome, da nam prijave. Ivanišević je u četvrtak imao temperaturu, ali je bio negativan na testu. Juče se opet testirao i opet je bio negativan.

- Ovo je bio jedan događaj humanitarnog karaktera. Naša želja je bila da se skupimo, igramo tenis, da pružimo navijačima u Beogradu, Zadru i širom sveta dobru tenisku zabavu. Ovaj scenario je bio najgori mogući. Sa naše strane je urađeno sve da se zaštitimo, sve mere su bile sprovedene.

Istakao je Đoković mlađi i da se Bugarin žalio samo na povredu lakta.

Adria tour, Dominik Tim - Grigor Dimitrov Foto: Marko Jovanović

- Mi nismo imali informaciju od Grigora da se oseća loše, da ima simptome. On je prijavio povredu lakta, iz tog razloga nije učestvovao na otvaranju Adrija tura u Zadru. Da smo imali bilo kakve indikacije od Grigora, on bi se testirao. Od njega nismo imali takvu informaciju. On nije pokazivao bilo kakve znake malaksalosti i da je pod temperaturom. Tražio je samo pomoć fizioterapeuta za lakat.

O odluci da se Đoković vrati za Beograd i tu obavi testiranja, Đorđe je rekao:

- Mi smo od trenutka kada smo saznali da je Dimitrov pozitivan, imali smo kontakt sa epidemiolozima kako da se ponašamo. Novak nije imao obavezu da se testira u Hrvatskoj, nije osećao nikakve simptome. Uputio se ka Beogradu gde je odmah pri sletanju odradio testiranje. Mi smo odradili sve po zakonu i po instrukcijama epidemiologa.

Video: Đorđe Đoković: Skoro smo saznali za Dmitrova, teško nam je, svi će biti testirani

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • ime

    23. jun 2020 | 11:50

    Ne organizuje se tako turnir i onda zapalite cim nesto podje naopako. Sto niste ostali sa tim ljudima tamo? Sto se i novak nije tamo testirao? Ni njima se ne sedi u hr jos 2 nedelje u izolaciji verujem, ali postupili su odgovorno, a vi bas i niste ni odgovorno ni kao dobri domacini.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA