≫ 

Više nemamo teniserku na Australijan Openu: Nina Stojanović ispala za 73 minuta!

Srpski deo programa otvorila je Nina, ali bez senzacije

  • 2
Nina Stojanovic tenis

Foto: MN Press

Trećeg dana Australijan Opena, Nina Stojanović je prva izašla na teren od srpskih predstavnika - poražena je od Anastasije Pavljučenkove sa 6:1, 7:5.

Njena protivnica u 1. kolu bila je 30. igračica sveta, a duel je pomeren od utorka zbog gustog rasporeda usled brojnih odlaganja zbog kiše.

Nije uspela Nina da parira duže od 73 minuta, iako je bilo lepih naznaka da bi mogla da učini meč bar malo zanimljivijim, posle prvog seta izgubljenog za 24 minuta.

Došla je do prvog brejka u nastavku za 4:2, ali je Ruskinja ta koja će igrati u narednoj rundi protiv pobednice meča Tauzend - Pegula.

 

Tok meča

 

Povela je Ruskinja sa 2:0, Nina je odmah vratila brejk, ali je ekspresno novi napravila Pavljučenkova za 3:1.

To je potpuno demoralisalo 85. igračicu sveta, Nina u dva naredna gema nije uspela da dođe makar do jednog poena! Pavljučenkova je u četiri gema napravila niz od 13 osvojenih poena, Nina se kasno probudila, tek na set lopti pri 40:0 - sve što je uspela je da dva puta odloži gubitak seta, na kraju je ipak bilo 6:1.

Početak drugog seta doneo je malu konsolidaciju, igralo se sigurno pri servisu u prva tri gema, Nina je prva servirala i povela sa 2:1.

Bila je daleko smirenija nego u prvom setu, što je iskoristila da dođe do novog brejka, pa je povela sa 4:2 iskoristivši prvu šansu.

Nažalost, to je prokockala na najgori mogući način, povela je pri narednom servisu sa 40:0, pa dozvolila protivnici niz od pet poena za ribrejk, zatim je na red došlo i "glatko" izjednačenje.

To je bilo dovoljno Pavljučenkovoj da u završnici zada poslednji udarac novim oduzimanjem servisa, druga meč lopta bila joj je trijumfalna.

Novak Đoković, Jan Lenard Štruf

Foto: Tanjug/AP

Ko još nastupa od Srba?

 

Oko 4.00 po našem vremenu na teren izlazi Novak Đoković protiv Japanca Tacume Ita, u 6.00 se očekuje Dušan Lajović protiv Marka Polmansa, u 10.30 Filip Krajinović se sastaje sa Rodžerom Federerom.

uskoro opširnije...

Video: Cicipas odlepio zbog navijanja: To treba da ostane u fudbalu, ne pripada tenisu

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA