≫ 

Novak skinuo misteriozni astečki simbol, sada ima samo krst sa Hilandara na grudima!

Srpski teniser se otarasio astečkog simbola snage i sa pravoslavnim krstom napada novu titulu u Melburnu

  • 8
Novak Đoković i simbol asteka Foto: Tanjug/AP

Prošle godine na Australijan openu fotoreporteri su primetili na grudima Novaka Đokovića krst sa Hilandara, ali i novi simbol, čije značenje nije bilo poznato.

Telegraf je tada uspeo da sazna da je u pitanju simbol Asteka, a i sam Novaka je kratko tada objasnio šta on predstavlja.

Novak Đoković i simbol Asteka Prošle godine je nosio i astečki simbol uz krst. Novak Đoković na Australijan open 2018 Foto: Guliver/Scott Barbour/Getty Images

- Drugi simbol je simbol snage, energije i zaštite. Neću ništa više reći - poručio je tada Đoković.

Međutim, na ovom Australijan openu Novak više ne nosi astečki simbol, već samo krst sa Hilandara. Njega nikada nije ni skidao.

Čak je Novakov otac prošle godine pomislio da Đoković više ne nosi krst, pa mu je poručio, "Sine, vrati krst sa Hilandara". Međutim, Novak se na to samo brecnuo, izvadio krst iz košulje i rekao:

Tata, ja nikada neću skrenuti sa božijeg puta.

I na osnovu fotografija koje su u prilogu, a koje su zabeležene na ovom turniru vidi se da Novak ima samo pravoslavni krst i da ne nosi više simbol Asteka.

1201585540 Novak Đoković sa amajlijom krstom sa Hilandara na ovogodišnjem Australijan openu Foto: Guliver/Getty Images/ Darrian Traynor / Stringer

Koliko je religiozan potvrdila je i njegova majka Dijana Đoković u intervjuu za Sport klub kada je ispričala priču o poseti Patrijarhu Pavlu.

- Novak uvek uz sebe ima krst koji mu je poklon sa Hilandara koji nosi kao svoju amajliju. Sećam se takođe, mi smo došli u posetu Patrijarhu Pavlu dok je ležao u bolnici, došli smo porodično, on je bio u polusnu.

- Đakon, koji je bio tu uz Patrijarha, rekao nam je da izađemo i taman kada smo krenuli, Patrijarh Pavle je otvorio oči koju su bile nebesko plave, pogledao je Novaka i dao mu je blagoslov koji nam mnogo znači. To je bio dar od Boga koji Novak nikada neće zaboraviti - rekla je Dijana.

Novak finale Australijan opena igra u nedelju od 9.30 protiv Dominika Tima.

Video: Krik Đokovića od kog se još trese Melburn nakon poena koji je obeležio meč

(D. Stojmenović)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA