DVA ŠOKA NA SP U ATLETICI: Katastrofa jamajkanskog sprinta, iznenađenje u bacanju kugle!

Svetsko prvenstvo u Londonu donelo neočekivane poraze

  • 4

Svetsko prvenstvo u Atletici svakoga dana donosi nova uzbuđenja i iznenađenja.

>>> Peh za srpskog atletičara u Londonu: Ristić nije završio trku na 110 metara (FOTO)

Posle gubitka titule na 100 metara Juseina Bolta, novi udarac za jamajkanski sprint usledio je u ženskoj konkurenciji.

>>> DOŠAO JE KAO MUNJA I OBASJAO SVETSKU ATLETIKU: Posle Bolta ovaj sport više neće biti isti! (VIDEO)

Olimpijska šampionka na 100 i 200 metara, Elena Tompson doživela je težak poraz i trku završila na petom mestu. Dva velika neuspeha za jamajčanski sprint u samo dva dana.

Oba puta "krivci" su Amerikanci. U glavnoj ulozi ženskog finala našla se Tori Bovi koja je rezultatom 10,85 stigla do najsjajnijeg odličja. Posle bronze na prethodnom Svetskom prvenstvu, srebra na Olimpijskim igrama, Bovi se konačno popela na najviši stepenik pobedničkog postolja.

Martin Meissner

Da sve bude još gore Jamajka je u finalu imala samo jednu atletičarku, dok je Obala Slonovače imala dve kao i Trinidad i Tobago. Ranije nije moglo da prođe finale bez četiri sprinterke sa Jamake.

Takmičarka iz Obale Slonovače, Mari-Žoze Lu okitila se srebrom, dok je Dafne Skipers osvojila bronzanu medalju.

Promene na vrhu i kada je u pitanju bacanje kugle. Svetsko prvenstvo u Londonu donelo je novog šampiona. Novozelanđanin Tomas Volš hicem od 22,03 metra ostavio je konkurenciju daleko iza sebe.

Nije uspeo zlatni sa prošlog šampionata sveta, Amerikanac Džo Kovač da ponovi uspeh,ovog puta njegovo bacanje je bilo dovoljno za srebrnu medalju. Hrvatski takmičar Stipe Žunić prijatno je iznenadio i  hitac od 21,46 pretvorio u bronzu.

Foto: Tanjug/AP
Leonore Schick

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Crna Gora

    7. avgust 2017 | 21:19

    Pobijedila hemija. Sto se tice foto finisa, u svakom pobijede kauboji na hemiji. Kao Felps.

  • Teasu

    9. avgust 2017 | 09:16

    Jamajka je mala zemlja.. Naredili joj da "uspore" ,kao i ostalima, da bi ameri pokupili zlato.. Zar nije isuviše očigledno? Thompsonova nijednu medalju da ne uzme? Valjda se razočarala, kad joj ne daju da trči za zlato, druge je ne interesuju.. Jer ona jeste zlatna, kao i njen kolega Bolton.. Eeeee odavno je sport postao trgovina, zakon jačeg i tu vlada.. Nažalost, sve je izgubilo svoj prvobitni sjaj.. Ne nameštaju se samo utakmice, već i sve ostalo.. A zna se da su tu najalaviji i najajči ameri. A jači tlači..

  • Ivan Nikolic

    13. avgust 2017 | 09:15

    Nazalost hemijski tretirani sportisti ne uzivaju dugo u svojim uspesima. U njihovom zlatu uzivaju drugi. Setimo se samo Florens Grifit Dzojner koja jos drzi svetske rekorde na 100 i 200 metara ali nje nema vec dugo godina preminula je kad je imala 37 godina a vecito druga Merlin Oti sa Jamajke je trcala svetska prvenstva do 50 godina i jos se bavi atletikom.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA