≫ 

Težak dan za Dudaša: Srbin morao da odustane zbog povrede koju je zaradio prilikom pada (VIDEO)

Srpski desetobojac nastavio je takmičenje drugog dana, ali se suočio sa diskvalifikacijom i povredom

  • 10

Srpski desetobojac Mihail Dudaš odustao je od daljeg takmičenja na Svetskom prvenstvu u Londonu zbog povrede noge koju je zaradio padom u trci na 110 metara sa preponama.

Dudaš, koji je bio na osmoj poziciji posle prvog dana u desetoboju, diskvalifikovan je na 110 metara sa preponama kada je pao, ali i se podigao završivši trku.

>>> Dva bolna pada u 5 meseci: Dudaš je u Beogradu pao pred ciljem, a sada mu je prvo mesto oduzela prepona! (FOTO) (VIDEO)

On je nastavio da se bori i u bacanju diska zauzeo je 14. mesto, ali je ipak odustao zbog bola u nozi i nastup u Londonu završio nakon sedam disciplina i 4.967 bodova, odnosno na 25. mestu u trenutku odustajanja.

- Ovo što se desilo danas je samo posledica nekih stvari u sistemu koje treba da promenimo. Nažalost, bio sam u jako dobroj formi i zbog toga mi je ovo odustajanje još teže palo. Ovakve stvari se dešavaju, prepone i motka su za nas desetobojce “ruski rulet” tu se uvek desi da neko otpadne. Meni se to nikad nije desilo, sve do sada, kada je možda bilo i najvažnije. Trebao sam da se nađem u onom najbitnijem finalu, možda čak i borbi za medalju, ali šta da se radi, ostaviću to za sledeći put - rekao je Dudaš.

Preostale su još tri discipline - skok s motkom, bacanje koplja i trka na 1.500 metara.

Foto: AP/Tanjug
Foto: AP/Tanjug
Foto: AP/Tanjug
Foto: AP/Tanjug
Foto: AP/Tanjug
Foto: AP/Tanjug

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Ludi Milojko

    12. avgust 2017 | 12:20

    Lepo se videlo da je poklekla desna noga.Srce je puno htelo...telo nije izdržalo.Da si nam ti živ i zdrav...biće dana za megdana.BRAVO !!!!

  • Mare

    12. avgust 2017 | 11:41

    Bas nas nece.. ajde Miso danas najjace sto mozes, za sebe, za Srbiju, za Ivanu. Nek proradi u tebi taj inat, pa sta bude nek bude. Gledamo i navijamo!!!

  • Mario

    12. avgust 2017 | 18:59

    Dudaš se bori koliko može,pre svega dugo je vukao nezgodnu povredu.Sada je bio osmi posle prvog dana dok nije pao (povredio se) i bio diskvalifikovan sa prepona!Pri tom Dudaš je u odnosu na većinu ostalih takmičara fizički lakši i niži,što mu ne smeta da se ravnopravno sa njima uspešno takmiči.Čak i osvaja i medalje.Više sreće ubuduće za Dudaša!!!✌✌✌

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA