Jevrosimović: Gledaćemo da opovrgnemo odluku komisije, a ako treba idemo na sud u Lozanu! (VIDEO)

Ja lično mislim i uverenje svih je da to nema veze sa brojem. Taj trag koji se vidi se video i kontrolnoj sobi i pre njenog skoka, kaže prvi čovek srpske atletike

  • 6
Veselin Jevrosimović, Svečana dodela zahvalnica Atletskog saveza Srbije partnerima EP Foto: Milena Đorđević

Predsednik Atletskog saveza Srbije, Veselin Jevrosimović dočekao je u nedelju uveče Ivanu Španović koja je doputovala u Beograd posle nastupa na SP u Londonu.

Jevrosimović je istakao da su ostale opcije atletskom savezu koji će tražiti pravdu na sudu u Lozani.

>>> Ivana Španović: Ne osećam se mnogo loše zbog svega, poslednjim skokom sam rekla sve i zlato će biti moje kad tad! (VIDEO)

- Ostale su nam opcije, dosta toga otvoreno. Ivana je ostala bez medalje. Imala je po našem shvatanju i po mnogima u Londonu ispravan skok preko sedam metara, ali joj na žalost to nije priznato i ostala je bez medalje.

- Mi smo kao savez uložili žalbu i prolongirali smo dodelu medalja za 45 minuta. Ja sam sa Slobodanom Brankovićem bio u kontrolnoj sobi gde smo gledali snimak.

- Komisija je na osnovu televizijskog snimka donela odluku, a ne na osnovu video kamera na osnovu kojih se meri skok. Jedino što se vidi na snimku je njen ispravan skok preko sedam metara. Pitali smo ih koliki je bio skok, ali oni nisu mogli da nam kažu, već samo da je to skok za zlatnu medalju.

- Ono što bih još dodao, sudija koji je radio merenje je napravio grešku. Video je fantomski trag i posle toga je uvideo grešku i bilo mu je teško da prizna svoju odluku. Komisija je verifikovala njegovu odluku i Ivana je na žalost ostala bez medalje. Ona je za nas pobednik, i moralni pobednik. Mi kao atletski savez ćemo prikupiti materijal i žalićemo se dalje.

- S obzirom da smo mi pitali komisiju da li su donosili odluku na osnovu kamera koje su merile sam skok. Oni su rekli da nisu, pa smo tražili da se to unese u zapisnik i to se unelo u zapisnik. Mi ćemo gledati da opovrgnemo njihovu odluku i tražićemo verifikaciju od Svetske atletkske federacije, a ako ništa idemo na sud u Lozanu.

Na pitanje da li se to dešavalo ranije ili je ovo presedan Jevrosimović je rekao:

- Ja lično mislim i uverenje svih je da to nema veze sa brojem. Taj trag koji se vidi se video i kontrolnoj sobi i pre njenog skoka. Taj sudija koji povlači liniju se verovatno zbunio i povukao pogrešno liniju.

- Oni su nas izbacili iz kontrolne sobe, jer se ništa drugi nije videlo osim njenog skoka. Takođe dok smo čekali ispred sobe, išlo je proglašenje pobednika pa smo tek kasnije saznali odluku komisije - rekao je Jevrosimović.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Demi

    14. avgust 2017 | 10:45

    Tako je!!! Ne odustajte!!! Mora da se ispravi nepravda!!!

  • čarls bronson

    14. avgust 2017 | 10:38

    Jasno piše, poslednji trag tela ili sportske opreme , a ono parče krpice je obeleživač koji postavlja organizator , radi lakše identifikacije takmičara i svakako sponzora koji je njihov. Dakle, treba ići i do Strazbura , nije Ivana, a sa njom i mi, kriva što su za taj posao angažovali neku šeprtlju.

  • Mihailovic

    14. avgust 2017 | 12:00

    Nemojte odustajali i trebalo bi saliti zlatnu,od čistog zlata takvu medalju i poklonoti Ivani...svi smo pokradeni zbog nekih idi...a najteže je Ivani...

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA