≫ 

Zašto se ćuti na sramotnu odluku da se ukine atletska staza Crvene zvezde?

Da li je AK CZ, kao bivši evropski šampion, zaslužio ovakav tretman?

  • 31

Marakana ostaje bez atletske staze - vest koja je sasvim sigurno šokirala sve u AK Crvena zvezda, ali i one koji znaju šta pomenuta staza znači za crveno-bele i srpsku atletiku uopšte!

Međutim, šok je umnogome veći zato što pomenuta vest, odnosno ideja da se staza ''ukine'', nije dobila svoj pravi odjek u javnosti. Kao da se ništa nije ni dogodilo.

- Približićemo zapadnu tribinu terenu, zatim raditi i ostale tribine bez atletske staze. Moraju da se prate standardi, više u Evropi nema stadiona sa stazom - rekao je nedavno direktor Zvezde Zvezdan Terzić za Sportski žurnal

Nekoliko dana posle te izjave generalnog direktora fudbalske sekcije crveno-belih Zvezdana Terzća, taj početni šok je definitivno prerastao u sramotu pomenute javnosti da se preko toga olako ''pređe''.

Atletski klub Crvena zvezda to nije zaslužio! Ni da se tako ophode prema njemu, kao ni da im se ''dira'' staza. Staza na kojoj su stasali veliki, staza na kojoj su utabani koraci šampiona i staza koja je ''donela'' toliko trofeja Sportskog društvu.

Medalje AK CZ iz decembra 2017. godine Foto: Vladimir Milovanović

Donela je i onaj evropski - Kup šampiona 1989. godine, što znači da bi prema AKCZ mnogi trebalo da se ophode s poštovanjem. Istim onim koji fudbalski klub, kao bivši evropski i svetski šampion, traži.

Otuda se i postavlja logično pitanje - da li je AK CZ zaslužio da se ''njihov simbol''  i ''deo njihove istorije'' izbriše jednim potezom?

Ono što definitivno boli čelnike atletske sekcije jeste odnos fudbalskog kluba, odnosno činjenice da su za rušenje saznali preko medija. Iako su ne tako davno imali dogovor da dobiju novu stazu, sada će ostati i bez stare...

- Niko nam se nije obratio. Naš predsednik Srđan Rašković je u komunikaciji s čelnicima Fudbalskog kluba i sportskog društva. Ništa mu nije rečeno, a promene će nastati za nešto više od pola godine. Nedavno je u intervjuu „Zvezdinoj reviji“ najavio da ćemo staviti novu stazu na stadionu, kao i onu u tunelu. Niko ni tada nije rekao: „Ej, imamo druge planove“. Takođe je bilo reči da smo u razgovoru s Fudbalskim klubom došli do toga da ćemo napraviti teren za daljinska bacanja. Tamo se sada pravi parking - rekao je za Sportski žurnal Neven Ranić, sportski direktor AK Crvena zvezda.

Iz ove izjave se jasno vidi da je AK CZ u neku ruku izigran i pitanje je da li će uspeti da se izbore za svoja prava. Prava koja kao jedan od najtrofejnijih sekcija Zvezde svakako imaju.

Tema je delikatna, Sportsko društvo se umnogome pita, ali trebalo bi pomenuti i to da je SD CZ ''vlasnik'' svega na adresi Ljutice Bogdana 1. Međutim, Marakana je na adresi Ljutice Bogdana 1a.

Zgrada SD Crvena zvezda Foto: Marko Todorović

Ovo je nedavno otkrio novi predsednik SD Nebojša Čović.

- Klub poseduje zgrade, salu, sve ono što je na adresi Ljutice Bogdana 1. Sve to treba staviti u funkciju. Dosadašnji predsednici Skupštine i Upravnog odbora su vodili jaku i veliku borbu, a mi ćemo pokušati da je nastavimo i napravimo malo drugačiji model - rekao je Čović, kada je govorio o budućim planovima SD.

Ti planovi MORAJU da uključe i AK CZ. I to ne samo iz čiste kurtoazije jer su, eto, članovi porodice. Moraju zbog toga što je ta atletska staza na Marakani simbol, srce i duša kluba koji ima preko 400 titula prvaka države.  Kluba koji nije zaslužio takvo ophođenje...

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Pobednik355

    13. jul 2018 | 18:38

    Navijacam sam partizana,podrzavam terzica 100% i partizan i zvezda moraju da sklone,to je izmodelo pre 20 godina

  • Ноле

    13. jul 2018 | 22:47

    Енглези се одрекли Вемблија да би добили модеран стадион.Арсенал се одрекао Хајберија а Звезда не може атлетске стазе.Јок нећемо дирати ништа док се не сруши.

  • Ja...RS

    13. jul 2018 | 18:50

    Kome smeta sto Zvezda pravi nesto mocno,atleticari sada kao nece imati gdje da treniraju...napred Zvezdo ne daj da vam neko pomuti planove.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA