≫ 

Veselin Jevrosimović ponosan posle prvog Serbia maratona: Ovako se promoviše atletika u Srbiji! (VIDEO)

Predsednik Atletskog saveza Srbije ističe da je kroz cilj u Areni prošlo 3.000 takmičara, a naredne godine 3. novembra očekuje spektakl na maratonskoj trci

  • 0

Fantastična organizacija trka na 5.000 i 10.000 metara u okviru serije Serbia maraton, više od 3.000 takmičara, još nekoliko hiljada gledalaca u Areni, uglavnom mališana sa roditeljima, bili su dovoljan razlog za zadovoljstvo i ponos na licu predsednika Atletskog saveza Srbije, Veselina Jevrosimovića u Štark areni, gde je bio cilj trke.

On je istakao da naredne godine u ovo doba, kada se 3. novembra 2019. godine bude održao Serbia maraton očekuje pravi spektakl.

Veselin Jevrosimović je označio start trke; Foto: Marko Jovanović

- Presrećan sam kao predsednik Atletskog saveza Srbije, jer je ovo prva manifestacija koja će se održati pod imenom brenda "Serbia marathon". Imali smo ovde 3.000 prijavljenih trkača, bilo je nekoliko hiljada ljudi u Areni. Ponosan sam na sve što smo uradili, sledeće godine se vidimo 3. novembra na Serbia maratonu, gde očekujemo ne samo učesnike iz Beograda i Srbije, već i iz celog sveta.

Veselin Jevrosimović aplaudira takmičarima koji su prošli kroz cilj u Areni; Foto: Marko Jovanović

- Gledali smo da napravimo dosta brzu stazu, na kojoj mogu i rekordi da se obaraju. Sledeći maraton, koji će biti održan 3. novembra, koji je u kalendaru Svetske i Evropske atletske federacije, biće sigurno jedan od najbržih. Trčaće se po ravnom, uglavnom po Novom Beogradu, a cilj će biti u Areni, pred sigurno 10.000 gledalaca - poručio je Veselin Jevrosimović.

Veliki broj roditelja sa decom došaoi je u Arenu, gde su imali prilike da se druže sa Ivanom Španović, koja je promoter Serbia maratona.

Ivana Španović i njen trener Goran Obradović; Foto: Marko Jovanović

- Cilj ASS je popularizacija atletike. Ovo je jedan od sjajnih primera kako se popularizuje atletika i srpski sport. Promoter Serbia maratona bila je naša najbolja atletičarka, Ivana Španović, koja je imala kratak čas atletike, koji je održala deci koja su došla u velikom broju da je vide i da je podrže.

Pre Serbia maratona, koji je na programu 3. novembra 2019. godine, biće još jednom održana trka na 5 i 10 kilometara 30. marta, što će biti najava za trku na 42 kilometra i 195 metara.

Više od 3.000 trkača prošlo je kroz cilj u Areni; Foto: Marko Jovanović

- U martu ćemo imati još jednu organizaciju trka na 5.000 i 10.000 metara, koje će biti održane na Ušću kao kros trke, a 3. novembra pravimo veliki spektakl, gde očekujemo veliki broj trkača i posetilaca, gde želimo svakog ko želi da prođe kroz liniju cilja, tako treba i da se šeta, ali da prođe kroz cilj i da dobije medalju - zaključio je Veselin Jevrosimović.

Foto: Marko Jovanović
Foto: Marko Jovanović
Foto: Marko Jovanović
Foto: Marko Jovanović

(D. Uštević)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA