≫ 

Veselin Jevrosimović: Nikad više rekordera u pionirima i juniorima, isplaćuje se naš rad proteklih 10 godina! (VIDEO)

Predsednik Atletskog saveza Srbije zadovoljan odličnim rezultatima takmičara u 2018. godini

  • 0

Zaokružena je još jedna atletska godina koja iza sebe ostavlja mnogo uspeha, ne samo seniorskih, već i uspeha mlađih kategorija. Punih 20 godina atletski savez nije imao mlade atletičare koji obaraju rekorde u pionirima i juniorima, i zbog toga je najzadovoljniji predsednik ASS Veselin Jevrosimović:

- Funkcija predsednika jednog od najuspešnijih granskih sportskih saveza u Srbiji predstavlja izuzetnu čast i ponos pogotovo nakon završene godine u kojoj je Ivana Španović osvojila zlatnu medalju na Svetskom prvenstvu u dvorani i tako ušla u istoriju kao prvi atletičar naše zemlje koji se okitio najsjajnijim odličjem na najvećoj atletskoj smotri.

- Taj uspeh prati još 59 medalja koje su osvojili naši reprezentativci na međunarodnim takmičenjima tokom protekle godine.

Veselin Jevrosimović uručuje nagradu Džemalu Hasanoviću (desno) novoj nadi Srbije na srednjim i dugim prugama Foto: Milena Đorđević

- Ove godine nas očekuju dva velika takmičenja, ali za nas je mnogo važno da smo protekle godine imali mnogo rekordera među pionirima i juniorima, što se nije dešavalo 20 godina. To pokazuje da ono što radimo poslednjih 10 godina, što ulažežemo u atletiku, da se polako vraća - rekao je Jevrosimović i dodao:

- Zato najveću zaslugu za uspeh domaće kraljice sportova imaju atletičari i njihovi treneri koji su svojim vrhunskim rezultatima na domaćem i međunarodnom nivou dokazali da naša škola atletike ima vrhunsku perspektivu, što govori i da mi u Atletskom savezu Srbije posvećeno radimo za budućnost ovog sporta - istakao je predsednik ASS.

Veselin Jevrosimović uručuje priznanje Jovani Mićić najboljoj mlađoj pionirki SrbijeFoto: Milena Đorđević

(D. Stojmenović)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA