Ivana pobedila uprkos virozi, jedan skok je deli od atletske legende (FOTO)

Osim rezultata, nije sve bilo idealno u Birmingemu

  • 2

Goran Obradović, trener atletičarke Ivane Španović rekao je posle njene pobede na mitingu u Birmingemu da je Ivana tokom šest skakačkih serija imala i određenih zdravstvenih problema.

Ivana je u prve dve serije prestupila, u trećoj je skočila 6,53, da bi u četvrtoj skočila 6,78 metara i tim rezultatom pobedila ispred Abigejl Irozuru (6,59) i Džazmin Sojers (6,36).

- I pored toga sto se loše osećala zbog viroze Ivana je uspela da ispuni zadatak. Nadam se da će uspeti da se oporavi do sledećeg takmičenja koje je očekuje u sredu 20.februara u Beogradu, gde očekujem još bolji rezultat - rekao je Obradović, a prenosi Atletski savez Srbije.

 
 
 
View this post on Instagram
Ivana Španović pobedila je danas na mitingu u Birmingemu, na istom mestu gde je pre godinu dana osvojila titulu svetske šampionke. Ivana je slavila sa rezultatom 6,78m koji je ostvarila u četvrtoj seriji. "I pored toga sto se loše osećala zbog viroze Ivana je uspela da ispuni zadatak. Nadam se da će uspeti da se oporavi do sledećeg takmičenja koje je očekuje u sredu 20.februara u Beogradu, gde očekujem još bolji rezultat" izjavio je trener Obradović. Takmičenje u Beogradu biće poslednja provera pred nastup na evropskom šampionatu u Glazgovu koje se održava od 1-3.marta. Španovićeva će se u Glazgovu boriti za svoju treću uzastopnu titulu dvoranske šampionke Evrope, što je do sada u istoriji evropske atletike pošlo za rukom samo slavnoj Haike Dreksler. 🤩🤩🤩👏👏👏❤️🤗🍀💪🏼 Čestitamo! 👑A post shared by Atletski savez Srbije (@atletskisavezsrbije) on

Španovićevu sada očekuje Serbia Open Indoor, takmičenje u organizaciji Atletskog saveza Srbije u Atletskoj dvorani na Banjici. To takmičenje počinje 20. februara i ono je generalna proba za Evropsko prvenstvo u Glazgovu od prvog do trećeg marta.

Ivana će na njemu treći uzastopni put pokušati da postane dvoranska prvakinja Evrope i da stane rame uz rame sa Haike Dreksler, jedinom atletičarkom kojoj je to pošlo za rukom.

VIDEO - Ivana Španović vas poziva na atletski spektakl "Serbian Open Indoor Meeting"

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Bosiljka

    16. februar 2019 | 17:13

    NEKA SE I NESTO LEPO PISE A IVANA TO SVAKAKO ZASLUZUJE.SVE POHVALE I JOS DOBRIH SKOKOVA JOJ ZELIM.

  • Лицемер

    16. februar 2019 | 17:34

    Прескочила је запад са све њиховим колонијама.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA