≫ 

Ivana leti ka zlatu! Španovićeva posle prvog skoka oduvala konkurenciju i obezbedila finale Evropskog prvenstva! (VIDEO)

Najbolja srpska atletičarka već posle prve serije preskočila potrebnu normu i u nedelju će se boriti za titulu

  • 2

Najbolja srpska atletičarka Ivana Španović obezbedila je mesto u finalu Evropskog dvoranskog prvenstva, koje se održava u Glazgovu. Ivana je već posle prvog skoka obezbedila normu potrebnu za finale.

Srpska atletičarka je preskočila 6.79 u prvom pokušaju i nema potrebe da više pokušava, pošto je kvalifikaciona norma skok od 6.65 m.

Pored Ivane, plasman u finale izborile i Ukrajinka Marina Bek Romančuk 6.78 m, Nastastija Mirončuk Ivanova iz Belorusije sa 6.77m, Malaika Miambo iz Nemačke sa 6.74 m, Tania Vicencino iz Italije (6.68m), Alina Rotaru iz Rumunije (6.66 m), Florentina Kostina Jusko takođe Rumunka (6.52 m) i Abigejl Irozuru iz Britanije (6.50).

Poslednje dve takmičarke nisu preskočile normu, ali su se našle među osam najboljih, pa su obezbedile plasman u finale.

- Drago mi je da sam kvalikifacionu normu rešila u prvom skoku. Osećam se spremno, ne mislim da će biti lako u finalu, ali to me samo dodatno motiviše i ono što mogu da obećam je da ću kao i uvek  pružiti svoj maksimum - rekla je Španovićeva.

Naša druga predstavnica u ovoj disciplini, Milica Gardašević, nije uspela da izbori svoje mesto među osam najboljih daljašica Evrope. Ona je skočila u prvoj seriji 6.30m, u drugoj je imala prestup, a u trećoj 6.41m, nažalost to nije bilo dovoljno za prolazak dalje.

Ivana Španović brani zlatnu medalju osvojenu pre dve godine na Dvoranskom prvenstvu Evrope, koje je održano u Beogradu.

Finale skoka udalj na programu je u nedelju od 19 časova!

VIDEO: Ivana Španović o rekordu sezone i pohodu na evropsko zlato

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA