≫ 

Prokletstvo Berlina: Druga povreda Ivane Španović na istom mestu u razmaku od godinu dana (VIDEO)

Grad koji će najbolja srpska atletičarka ubuduće zaobilaziti u širokom luku

  • 0

Najbolja srpska atletičarka Ivana Španović morala je pre vremena da završi takmičenje na ISTAF mitingu u Berlinu zbog povrede zadnje lože desne noge. Srpskoj daljašici to nije prvi put da glavni grad Nemačke napušta u suzama jer je pre nešto više od godinu dana morala isto da uradi na prvenstvu Evrope.

Prvi septembar 2019. neće ostati u lepom sećanju za srpski sport jer su se dvoje naših najboljih sportista povredili. Prvo je Ivana Španović doživela povredu koja će je najverovatnije odvojiti od Svetskog prvenstva a potom je rame izdalo Novaka Đokovića na US Openu.

Ovo je sezona prosto za zaborav Španovićevoj, jer posle povrede stopala koju je nedavno sanirala došla je i mnogo ozbiljnija, povreda zadnje lože. Kod ovakvih stvari potrebno je 48 sati da bi moglo tačno da se ustanovi težina povrede.

Ivana Spanovic Suze radosnice nakon osvojene dvoranskog svetskog zlata zamenile su suze bola; Foto: Profimedia

Da je Berlin mesto koje će najbolja srpska atletičarka ubuduće zaobilaziti u širokom luku govori podatak da je i pre godinu dana doživela težu povredu na istom mestu. Ivana nije sklona povredama, pogotovo onim težim, ali u Berlinu ne može da ih zaobiđe.

Berlin je bio domaćin prvenstva Evrope prošle godine a Ivana je bila glavni favorit za zlato. To je pokazala i u kvalifikacijama, međutim u finalu se nije pojavila. I ako niko nije primetio, atletičarka novosadske Vojvodine doživela je tešku povredu prilikom kvalifikacija devetog avgusta kada je skočila 6,84m.

Njen trener Goran Obradović obavestio je javnost da Ivana neće skakati finale i time šokirao ceo svet. Međutim kada je rekao razlog i posledice koje bi imala ukoliko bi skakala svi su zanemeli.

Ivana Španović Skok Ivane Španović sa prošlogodišnjeg Evropskog prvenstva u Berlinu; Foto: Tanjug/AP

Tada je došlo do pucanja ahilove tetive na desnoj nozi i bilo joj je potrebno nekoliko meseci da se oporavi.

Ivana je kasnije pričala da su joj stanje povrede saopštili u hotelskoj sobi i da su je jedva ubedili da je za njenu karijeru najbolje da ne skače više. Teško je to bila podnela i stanje je prihvatila u suzama, kako je sama priznala.

Sada čekamo analize težine nove povrede ,a da li je i ovog puta došlo do pucanja ili samo do blagog istegnuća - ostaje da se vidi. Svakako, navijači se nadaju boljem scenariju za kraljicu srpske atletike.

Povreda 2019:

Povreda 2018:

Nastup sa ovog mitinga iz 2017.:

VIDEO: Ivana Španović dala savete budućim šampionima

(Filip Ištvanović)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA