Nole mi je pokazao šampionski put: Svetski prvak u skoku uvis spreman za Serbian open!

Đanmarko Tamberi istakao da je srpski teniser njegov idol u svakom pogledu

  • 0

Svetski prvak u skoku u vis u dvorani, Đanmarko Tamberi, nastupiće na Serbian open mitingu prvi put, ali ističe da je oduševljen prijemom u Beogradu i nada se dobrom nastupu.

On je istakao da mu je Novak Đoković idol i da je od njega dosta naučio čitajući knjugu "Serviraj za pobedu" ali i iz njegovih mečeva.

Gianmarco Tamberi Foto: Nikola Tomić
  • Kako se osećaš u Beogradu i da li je ovo prvo takmičenje?

- Ovo je moje prvo takmčenje u Beogradu, tačnije uopšte u Srbiji i radujem se tome, jer moje prvo takmičenje ove sezone je bilo jako loše za mene.

- Ne znam šta se desilo tog dana u italijanskom šampionatu, i sada želim da se "osvetim" i veoma sam motivisan za to i radujem se da se takmičim pred srpskom publikom. Oni znaju da podrže skakače i stvarno se radujem nastupu.

  • Rekao si na konferenciji da ti je Novak Đoković idol, da li si pričao sa njim o Srbiji?

- Zapravo, nisam ga nikada sreo, ali bi bilo veoma neverovatno da se upoznamo. Mislim da je za vas heroj, ali je isto i za mene iako sam Italijan. Pročitao sam njegovu knjigu i bio sam veoma otvoren za to da se nađemo ovde, ali znam da je u Dubaiju, tako da sledeći put.

Gianmarco Tamberi Foto: Guliver/Alexander Hassenstein/Getty Images for IAAF
  • Mislim da je on bio pre dve tri godine da gleda Ivanu Španović na ovom mitingu.

- Da, rekli su mi da je bio dva puta na mitingu, možda se u budućnosti upoznamo ovde,  on je jedan od najboljih sportista koje znam i pratim.

  • Šta očekuješ na takmičenju?

- Naravno, uvek očekujem da pobedim, ali ima dosta dobrih skakača, zato želim da se koncentrišem samo na sebe i da skačem dobro tehnički i ako budem u dobroj formi sve je moguće, ali želim da skačem visoko. Ako neko bude skočio više, okej ja ću čestitati, ali kad god dođem na takmičenje želim da pobedim.

Atltski Savez Srbije Foto: Nikola Tomić
  • Da li si naučio nešto od Novaka i njegove knjige ili onoga što je pričao o svom šampionskom putu?

- Zaparavo, počeo sam da čitam njegovu prvu knjigu o ishrani i dijeti i kako je promenio svoju ishranu i počeo sam da istražujem o tome i postao sam svoj nutricionista.

- Pre toga sam sledio neke druge ljude, ali sam od Novaka naučio da moramo da pratimo svoje telo i da učimo o hrani koju jedemo tako da i danas zapisujem svoju ishranu i istražujem preko interneta i knjiga.

- Novak je neko ko voli da se takmiči i on je idol i stvarno najbolji sportista - rekao je Tamberi.

(D. Stojmenović)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA