≫ 

Otkazan Beogradski maraton

Maraton je trebalo da bude organizovan 26. aprila

  • 3
Beogradski maraton Foto: MN Press

Zamenik gradonačelnika Beograda Goran Vesić izjavio je  za TV Prva da tradicionalni Beogradski maraton neće biti održan u aprilu kako je bilo planirano i da će biti otkazan zbog proglašene pandemije korona virusa.

- Grad Beograd sprovodi mere koje je Vlada Republike Srbije juče usvojila, a koje imaju za cilj da se zaštiti stanovništvo od korona virusa. U skladu sa ovom odlukom, na Štabu za vanredne situacije Grada Beograda koji se održava za pola sata biće doneta odluka o otkazivanju svih javnih skupova na zatvorenom na teritoriji grada Beograda na kojima učestvuje više od 100 ljudi.

- To znači da se od danas otkazuju pozorišne predstave, filmske projekcije, koncerti, tribine, izložbe, seminari – rekao je Vesić.

Goran Vesić Foto: Skupština grada

On je rekao da je Grad Beograd jutros saopštio organizatorima 33. Beogradskog maratona koji je trebalo da se održi 26. aprila da će ta manifestacija biti otkazana.

- Maraton nije manifestacija u zatvorenom prostoru, ali u njoj učestvuje više hiljada maratonaca, kako amatera, tako i profesionalaca iz celog sveta od kojih su mnogi iz područja koja su žarišta korona virusa.

- Održavanje Maratona u takvim uslovima predstavljao bi rizik po zdravlje našeg stanovništva i zato se ova manifestacija otkazuje – naveo je Vesić.

Program Dani Beograda koji se tradicionalno održava svakog aprila biće značajno redukovan i obeležen simbolično, naveo je Vesić i dodao, dok je o sudbini drugih velikih manifestacija kao što je Bir fest još rano govoriti.

Telegraf je pre nekoliko dana pisao o tome koje događaje može da ugrozi korona virus

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • milos

    12. mart 2020 | 09:50

    Otkazuju se skupovi sa vise od 100 ljudi, a ljudi koji rade u velikim korporacijama provode 8 sati sa jos 100+ na istom spratu.

  • Filip

    12. mart 2020 | 09:33

    E super bar nece biti blokiran grad zbog gluposti ionako je vec raskopan

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA