≫ 

Srpska atletičarka u 39. godini napada svoje pete Olimpijske igre

Dragana Tomašević naša bacačica diska želi da se nađe na najvećoj smotri sportista

  • 2
Dragana Tomašević, Doha 2019 Foto: Guliver/Getty Images/Alexander Hassenstein

Jednoj od najuspešnijih atletičarki svih vremena u Srbiji Dragani Tomašević pomeranje Olimpijskih igara zbog koronavirusa nije promenilo plan da u Tokiju nastupi na svojim petim Igrama - rekao je njen trener Danilo Krtinić za Sportski Žurnal.

Srpska rekorderka u bacanju diska Dragana Tomašević u rodnoj Sremskoj Mitrovici provodi vreme otkako je proglašeno vanredno stanje u celoj Srbiji.

Njen dugogodišnji trener Danilo Krtinić kaže da se u ovo vreme ne treba ”ušuškavati” već da je poenta u nečem drugom.

Cilj je i sada jasan, nije svrha dobro se osećati i organizovati da ti u izolaciji bude udobno. Naprotiv, mislim da je cilj istrpeti karantin koliko god je neminovno da bi se ostvario cilj – smatra Krtinić

Najveći problem svima je psiha kada se veći deo dana provodi kod kuće gde se i rade sami treninzi. Ali iz ove situacije ne sme se izaći nespreman.

- Sada je najvažnije da Draganu održim da se pripremi za kraj vanrednog stanja, izađe brzo iz ove psihoze i povratiti ambicije i optimizam za nove životne radosti i uspehe. Mislim da je najbitnije izdržati izolaciju u aktivnom stanju, bez preteranog opuštanja.

Dragana Tomašević, Prvenstvo Srbije 2019 Foto: ASS

- Rekoh da je najvažnije održati psihološku stabilnost s jasnim ciljevima. Sada mora da se izdrži do konačne pobede, sve prepreke da se pretrče i da se psihički jak, s optimizmom i pobedničkim mentalitetom okreneš budućnosti – kaže Krtinić.

Video: Kolašinac se družio sa posetiocima Sajma sporta

(Telegraf.rs/Sportski žurnal)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA